Κοτόπουλο μοχίτο με δροσερή ρυζοσαλάτα μας προτείνει ο Βαγγέλης Δρίσκας. Μια νόστιμη, εύκολη, γρήγορη και κυρίως -τώρα με τις υψηλές θερμοκρασίες- δροσερή συνταγή.
Υλικά
- 800 γρ. φιλέτο κοτόπουλου (στήθος),
- 3 χρωματιστές πιπεριές,
- 4 μέτρια κολοκυθάκια,
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα,
- 100 ml ρούμι,
- 1 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη,
- χυμός και ξύσμα από 3 λάιμ,
- 3-4 κλωναράκια δυόσμος,
- 1 κουτ. γλυκού πολτός σκόρδου,
- ελαιόλαδο,
- ανθός αλατιού
- ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια.
Για τη ρυζοσαλάτα
- 400 γρ. βρασμένο ρύζι μπασμάτι ή parboiled,
- 4 φέτες ανανάς,
- 1 πιπεριά, 100 γρ. βρασμένο καλαμπόκι,
- 1 ντομάτα
- 5-6 κλωναράκια μαϊντανός ή κόλιαντρος.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τον Βαγγέλη Δρίσκα πως φτιάχνει το κοτόπουλο μοχίτο με τη δροσερή ρυζοσαλάτα: