Είναι δυνατόν να λείψει η μαγειρίτσα από το φετινό πασχαλιάτικο τραπέζι;
Το παραδοσιακό έδεσμα, βρίσκεται στα τραπέζια μας συνήθως μετά την Ανάσταση, το ξημέρωμα της Μεγάλης Κυριακής.Η παρακάτω συνταγή που προέρχεται από το Tv Έθνος, έχει χρόνο προετοιμασίας 30 λεπτά και συνολικό χρόνο μαγειρέματος, 1 ώρα και 15 λεπτά, χρόνο ιδιαίτερα γρήγορο.
Θα χρειαστούμε:
1 συκωταριά
½ κιλό έντερα
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 μαρούλια ψιλοκομμένα
1 μάτσο φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος
½ φλ. ρύζι
½ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
5-6 μπαχάρια
Για το αβγολέμονο
2 αβγά
Χυμός από 2 λεμόνια
Λίγο ζουμί από τη σούπα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Εκτέλεση
Αρχικά καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τη συκωταριά και τα εντεράκια. Πλένουμε καλά τα έντερα κάτω από τρεχούμενο νερό, τα τρίβουμε με αλάτι και χυμό λεμονιού και πλένουμε ξανά. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε τα εντόσθια και άφθονο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν, προσέχοντας να αφαιρέσουμε τους αφρούς. Έπειτα από λίγο χύνουμε το νερό, ξεπλένουμε τα εντόσθια και ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτοντας τα κρεμμυδάκια, το ελαιόλαδο και το πιπέρι. Τα αφήνουμε ελαφρώς να τσιγαριστούν και αμέσως μετά προσθέτουμε λίγο νερό και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για μισή ώρα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μαρούλια, τον άνηθο και τα μπαχάρια και αφήνουμε και αυτά να βράσουν σε σιγανή φωτιά.
Έπειτα από μισή ώρα προσθέτουμε νερό και το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά.
Παράλληλα ετοιμάζουμε το αβγολέμονο. Πρώτα χτυπάμε τα ασπράδια, κατόπιν τους κρόκους και το λεμόνι, προσθέτοντας και λίγο από το ζουμί της μαγειρίτσας. Στο τέλος ρίχνουμε το αβγολέμονο στη μαγειρίτσα.
Καλή σας όρεξη!