Μια ενημέρωση κατάστασης στο facebook τις τελευταίες ώρες έχει γίνει viral και όχι άδικα.Αξίζει να την διαβάσουμε, να προβληματιστούμε.
Για την ιστορία,η ανάρτηση αυτή που έχει ήδη 7.000 κοινοποιήσεις στο Facebook, πραγματεύεται με δύο άσχετα εκ πρώτης όψεως πράγματα που όμως μόνο άσχετα δεν είναι...
Από τη μία η Έλλη Παπαεμμανουήλ, η Ελληνίδα επιστήμονας που ανακάλυψε το γονίδιο της παιδικής λευχαιμίας και από την άλλη οι παίκτριες του Power of Love...
Ας το διαβάσουμε και ας προβληματιστούμε λίγο σε τι δίνουμε βαρύτητα, τόσο ως άνθρωποι, όσο και ως ΜΜΕ:
«Από τη μία έχεις την Ελλη Παπαεμμανουήλ, γενετίστρια – βιολόγο, επίκουρη καθηγήτρια στο κέντρο καρκίνου στο Memorial Sloan Kettering, η οποία, όπως γράφτηκε, μετά από έρευνα ανακάλυψε το γονίδιο που προκαλεί την παιδική λευχαιμία.
Από την άλλη, κάτω, έχουμε ένα τσούρμο ανύπαρκτων υπάρξεων που περιπλανιούνται ασκόπως στο reality Power of love με σκοπό τη σκοποβολή του ιδανικού εραστή. Η πρώτη είδηση απασχόλησε κάποια ελάχιστα sites, τα καμώματα του τσούρμου καλύπτονται επί 24ώρου βάσεως από κανάλια, περιοδικά και sites. Από τη μία παράγεται έρευνα για τη θεραπεία του ανθρώπου, από την άλλη σκουπίδια για την αποχαύνωση του. Αλλά η κοινωνία επιλέγει το δεύτερο. Δεν θέλει να θεραπευτεί. Το να αποχαυνωθεί είναι πιο ανακουφιστικό. Δεν είναι αμελητέο, δεν είναι επουσιώδες, δεν είναι ακίνδυνο. Είναι σύμπτωμα βαρύτατης πνευματικής ένδειας.
»Υ.Γ. τώρα ποια από τις δύο περιπτώσεις εκπροσωπεί την πραγματική γυναικεία ομορφιά, δεν χρειάζεται να πω...».
Λίγα λόγια για την Έλλη Παπαεμμανουήλ
Η είναι επίκουρη καθηγήτρια στο κέντρο καρκίνου Memorial Sloan Kettering Cancer Center. Η γενετίστρια – βιολόγος, επικεφαλής ερευνητικής ομάδας ανακάλυψε το γονίδιο που προκαλεί την παιδική λευχαιμία.
Η δημοσίευση της έρευνας στο περιοδικό «New England Journal of Medicine» και στην παρουσίασή της στο 21ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αιματολογίας στην Κοπεγχάγη τον Ιούνιο του 2016, έκανε ιδιαίτερη αίσθηση μεταξύ των επιστημόνων.
Η Έλλη Παπαεμμανουήλ αφιερώθηκε στην έρευνα κατά του καρκίνου αμέσως μετά το πτυχίο της στη Γλασκόβη το 2004. Πήρε υποτροφία στο Ίδρυμα Έρευνας κατά του καρκίνου στο Λονδίνο. Σήμερα, η διακεκριμένη και παγκοσμίου φήμης επιστήμων, πρωτοστατεί στις έρευνες της γενετικής προδιάθεσης του καρκίνου, αλλά και σε όσες έρευνες έχουν να κάνουν με την παιδική λευχαιμία.
Η Έλλη Παπαεμμανουήλ, είναι επικεφαλής ερευνών σε περισσότερες από 30 χώρες του κόσμου, με στόχο να συλλέξει και να εξετάσει 17.000 δείγματα που θα καλύπτουν όλες τις μορφές μυελογενούς και λεμφοκυτταρικής λευχαιμίας.