Προσπελάσιμο έχει διατηρηθεί στο σύνολό του το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο ευθύνης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αλλά λόγω της έντασης και της διάρκειας της χιονόπτωσης και για την ασφάλεια των μετακινουμένων είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το οδικό δίκτυο της ΠΚΜ σύμφωνα με ενημέρωση από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Όλες οι προσβάσεις από και προς το αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης είναι ανοιχτές, με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων Ωστόσο η Χαλκιδική έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
"Το σύνολο της δύναμης αποχιονισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αποτελούμενο από 200 εργαζόμενους, 100 εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες, συνεχίζει να επιχειρεί για τρίτο εικοσιτετράωρο, στην προσπάθεια να κρατηθεί προσπελάσιμο όλο το οδικό δίκτυο. Μέχρι τώρα τα συνεργεία της Περιφέρειας έχουν ρίξει πάνω από 3.500 τόνους αλατιού σε όλη την Κεντρική Μακεδονία" αναφέρει σε ανακοίνωση της η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καλώντας παράλληλα τους πολίτες να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να χρησιμοποιούν σε κάθε περίπτωση αντιολισθητικές αλυσίδες.
Σχετικά με την απόφαση του ΟΑΣΘ να μην κυκλοφορήσουν αστικά λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διευκρινίζει ότι αυτό έγινε με αποκλειστική ευθύνη του ΟΑΣΘ. Η ΠΚΜ διευκρινίζει ότι ουδέποτε έδωσε ή εξέδωσε οδηγία, ανακοίνωση ή εντολή απαγόρευσης κυκλοφορίας των λεωφορείων και προσθέτει ότι φρόντισε να καθαρίσει τις προσβάσεις στα αμαξοστάσια του Οργανισμού.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Χαλκιδική
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η Χαλκιδική από τον Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κατόπιν αιτήματος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητα Χαλκιδικής Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας \ Τμήματος Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Χαλκιδικής Μαγδαληνή Συρδάρη υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στους δρόμους στη βόρεια Χαλκιδική όπου η κυκλοφορία γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες και καταβάλλονται προσπάθειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος με εκχιονιστικά και γκρέιντερ .
“Εχουμε επικεντρωθεί στο βόρειο κομμάτι κυρίως Αρναία, Παλιοχώρι, Μεγάλη Παναγία, Παλιόχωρα, και κάναμε αίτημα για να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης” ανέφερε η κ . Συρδάρη. Πρόσθεσε ότι τα νότια παράλια της Χαλκιδικής, ο δήμος Αριστοτέλη, είναι σε πολύ καλή κατάσταση ενώ στην Ιερισσό δεν έχει χιόνι οι δρόμοι είναι όλοι ανοιχτοί. Πρόβλημα αντιμετώπισαν η Κασσανδρα και η Σιθωνία το οποίο, σύμφωνα με την κ. Συρδάρη αντιμετωπίστηκε με αλατιέρες και με γκρέιντερ. Χωρίς ρεύμα έμειναν από χτες το βράδυ η Ιερισσός και η Κασσάνδρα. “Το πρωί που μιλήσαμε με τη ΔΕΗ είχε πολλές γραμμές καμένες και προσπαθούσαν να αποκαταστήσουν τις βλάβες” ανέφερε η κ. Συρδάρη.