Σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στους 100 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, σχεδόν όλοι οι δισεκατομμυριούχοι έκαναν την ίδια «πρώτη» δουλειά.
Από τη νέα ανάλυση των 100 πλουσιότερων ατόμων παγκοσμίως, οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι ξεκίνησαν ως πωλητές, σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα. Η βρετανική εταιρεία προσλήψεων Aaron Wallis, έκανε μια έρευνα στο επαγγελματικό υπόβαθρο των παραπάνω ανθρώπων και διαπίστωσε ότι το 10% από αυτούς ξεκίνησαν να ασχολούνται με αγαθά και υπηρεσίες.
«Το μυστικό θα μπορούσε να είναι πως οι άνθρωποι που είναι εξοικειωμένοι με τις επιχειρηματικές συμφωνίες στο πρώιμο στάδιο της καριέρας τους, χρησιμοποιούν αυτές τις τακτικές στο μέλλον για να πετύχουν συμφωνίες εκατομμυρίων και δισεκατομμυρίων που έρχονται αργότερα στη ζωή τους», ανέφερε η έκθεση της ομάδας στο συμπέρασμά της.
Βεβαίως, αυτό ισχύει για την ιστορία του George Soros, του 29ου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του ως ταξιδιωτικός πωλητής στο εμπόριο χονδρικής παιχνιδιών και δώρων, πριν κάνει την τύχη του ως έμπορος και μεσίτης.
Το ίδιο συνέβη και με τον Michael Dell, ο οποίος άρχισε να εργάζεται ως τηλεφωνικός πωλητής για μια εφημερίδα, πριν αποκτήσει μια περιουσία ως ιδρυτής της εταιρείας ηλεκτρονικών υπολογιστών Dell.
Η επόμενη πιο κοινή για τους δισεκατομμυριούχους, ήταν ο έμπορος μετοχών. Στην ουσία είναι μια δουλειά πωλήσεων με ένα άλλο όνομα, καθώς απαιτεί άριστες επικοινωνιακές δεξιότητες ώστε να πάρει κανείς την καλύτερη προσφορά.
Ο προγραμματιστής λογισμικού και ο μηχανικός ήρθαν ως επόμενα κοινά επαγγέλματα στη λίστα. Εν τω μεταξύ, η πρώτη δουλειά για δύο από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο ήταν εργάτης οικοδομών.
Η μελέτη εξέτασε, επίσης, τις μεγάλες Σχολές των πλουσιότερων ατόμων του κόσμου. Η μηχανική ήταν το πιο συνηθισμένο πανεπιστημιακό δίπλωμα στον κατάλογο. «Πολλοί από τους επιχειρηματίες που έκαναν τα χρήματά τους στην τεχνολογία μελετούσαν μηχανικούς, όπως για παράδειγμα ο Jeff Bezos του Amazon ή ο Larry Page της Google», ανέφερε η εταιρεία.
Το πτυχίο των επιχειρήσεων ήταν το δεύτερο πιο συνηθισμένο και ακολούθησε το πτυχία που ήταν σχετικό με τα οικονομικά. Μόνο τρεις σπούδασαν κάποια επιστήμη σχετική με υπολογιστές, αλλά δεν περιλαμβάνονταν άτομα όπως ο Bill Gates. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως το 25% της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο δεν έχει πτυχίο.
Μόνο το 17% του καταλόγου ξεκίνησε τη δική του επιχείρηση ως την πρώτη του δουλειά, γεγονός που υποδηλώνει ότι είναι στην πραγματικότητα ένα από τα πιο δύσκολα μονοπάτια για το οικονομικό superstardom.
Το 53% ξεκίνησε σε άλλη επιχείρηση και το 30% έγινε εξαιρετικά πλούσιο μέσω του ευκολότερου δυνατού μονοπατιού: κληρονόμησαν τον πλούτο τους.