Σήμερα έχουμε όρεξη για κρέπες! Ψάξαμε και βρήκαμε την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για λαχταριστές κρέπες, υλικά που "απαντούν" είτε σε γλυκιά είτε σε αλμυρή κρέπα. Δείτε τα:
Υλικά συνταγής
αλεύρι περίπου 3 κούπες
3 κούπες γάλα
1 κ.σ. ελαιόλαδο ή 1 κ.σ. λιωμένη μαργαρίνη (όχι ζεστή)
1 αυγό
½ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. ζάχαρη
1 βανίλια
λίγο ελαιόλαδο ίσα-ίσα να αλείψουμε το τηγάνι (η διαδικασία αυτή γίνεται πριν από κάθε κρέπα)
Διαδικασία συνταγής
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και χτυπάμε με σύρμα να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι (περίπου 3 κούπες), τόσο ώστε να γίνει ένα πηχτό μείγμα και ανακατεύουμε.
Αρχικά, βάζουμε το μάτι στο δυνατό και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε την πρώτη δόση από το μείγμα.
Κατεβάζουμε σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε με την επόμενη δόση.
Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθεί, αλλά όχι να πάρει έντονο χρώμα η κρέπα μας.
Η κάθε δόση είναι περίπου μισή κουτάλα της σούπας (όχι κουτάλι).
Εκτός από κρέπα με μαρμελάδα ή σοκολάτα και φρούτα ή τριμμένα μπισκότα, η κρέπα είναι τέλεια και αλμυρή!
Προτείνουμε αυτή τη φορά να τις δοκιμάσετε με τυρί και αλλαντικά - λουκάνικα, κοτόπουλο, αυγό και μαγιονέζα ή φιλαδέλφεια ή τυροκαυτερή, σπανάκι και καραμελωμένα κρεμμύδια, με φέτα, τομάτα και ελιά ή ακόμα και με γαρίδες ή σολομό ή τόνο (ιδανικό με μισή κουταλιά του γλυκού ούζου)!
Πηγή:cooklos.gr