Τι «μαγειρεύει» η Αργυρώ;

 
Τι «μαγειρεύει» η Αργυρώ;

Ενημερώθηκε: 21/07/17 - 15:20

Εν μέσω συζητήσεων για την τηλεοπτική... στέγη της επόμενης σεζόν η Αργυρώ δεν ξεχνά να μας «μαγειρεύει» και να μας προτείνει ένα πιάτο καθημερινά μέσα από τον προσωπικό της ιστότοπο.

Για σήμερα η αγαπημένη σεφ προτείνει γλυκιά πίτα με σφολιάτα, κρέμα αμυγδάλου και ροδάκινα!

Υλικά Συνταγής

ύλλα σφολιάτα

  • 2 έτοιμα φ
  • 125 γραμ. μαλακό βούτυρο
  • 125 γραμ. ζάχαρη
  • 125 γραμ. πούδρα αλεσμένο αμύγδαλο
  • 1 κ.γλ. κορν φλάουρ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 συσκευασία ροδάκινα σε χυμό
  • 2 αυγά
  • 1 κ.σ. λικέρ από φρούτα
    • Για την επάλειψη

    • 1 κρόκο
    • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
    • 1 κ.σ. νερό ή γάλα
      • Με σύρμα η μίξερ χειρός αφρατεύουμε το βούτυρο. Σε μπολ βάζουμε τη ζάχαρη το αμύγδαλο το κορν φλάουρ και το αλάτι. Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά και τα προσθέτουμε στο βούτυρο. Ανακατεύουμε κάλα το μίγμα. Προσθέτουμε τα αβγά ανακατεύοντας και το λικέρ. Παγώνουμε το μίγμα στο ψυγείο ώστε να σφίξει.

        Στραγγίζουμε τα φρούτα από τον χυμό αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Κόβουμε σε λεπτές φέτες.

        Ακουμπάμε λαδόκολλα σε λαμαρίνα. Απλώνουμε το μικρότερο φύλλο σφολιάτας.

        Σε μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά για το διάλυμα αυγού. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας και φροντίζουμε η εξωτερική πλευρά του φύλλου να μην πάει αβγό ώστε να φουσκώσουν σωστά οι στρώσεις της σφολιάτας.

        Απλώνουμε την κρέμα αμυγδάλου με σπάτουλα αφήνοντας κενό 2 ½ εκατοστά περιμετρικά. Ακουμπάμε τις φέτες φρούτου επάνω. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας πιέζοντας απαλά χαϊδεύουμε την επιφάνεια που ακουμπάει σταυρτά ώστε να διώξουμε τον αέρα που εγκλωβίστηκε. Χαϊδεύοντας την επιφάνεια με τις παλάμες κλείνουμε ολόγυρα τις ενώσεις του φύλλου.

        Με μαχαίρι κοφτερό χαράζουμε την επιφάνεια κάνοντας ελικοειδή σχήματα.

        Αλείφουμε ολόγυρα με διάλυμα αυγού προσέχοντας να μην λερώσουμε & τρέξει το διάλυμα στα πλαϊνά, ώστε να φουσκώσουν σωστά όλες οι στρώσεις της σφολιάτας.

        Με οδοντογλυφίδα κάνουμε τρύπες στην επιφάνεια ώστε να φεύγουν πι υδρατμοί του ψησίματος.
        Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να φυλάξουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι 1 μέρα.

        Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180ºC για περίπου 35′ να ροδίσει καλά.

        Εκτέλεση
        Ξεκινάμε τη γλυκιά πίτα με σφολιάτα, ξεπαγώνοντας πρώτα το έτοιμο φύλλο. Δίνουμε σχήμα στρογγυλό με διάμετρο 30 εκ. περίπου, κόβοντας με κοφτερό μαχαίρι ότι περισσεύει στο ένα φύλλο και κόβουμε το δεύτερο σε σχήμα δίσκου με 2-3 εκατοστά μεγαλύτερη διάμετρο από το πρώτο.

        argiro.gr

        Πηγή: