Συνταγή μαγειρίτσας από την Αργυρώ: Νόστιμη, απολαυστική μαγειρίτσα

 
Συνταγή μαγειρίτσας από την Αργυρώ: Νόστιμη, απολαυστική μαγειρίτσα

Ενημερώθηκε: 26/04/21 - 12:44

Συνταγή μαγειρτίτσας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Μπορεί να μην πάμε στο χωριό, αλλά δε θα λείψει από το τραπέζι της βραδιάς της Ανάστασης η μαγειρίτσα. Και καθώς η ανάσταση είναι και νωρίτερα φέτος λόγω περιορισρτικών μέτρων, αν την πετύχουμε θα φάμε και δεύτερο πιάτο. Και για να την πετύχουμε αρκει να ακολουθήσουμε τις οδηγίες της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και είναι βέβαιο ότι θα φτιάξουμε μια νόστιμη, απολαυστική μαγειρίτσα (Γιατί τρώμε μαγειρίτσα μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ)

Γιατί τρώμε μαγειρίτσα;

παράδοση

μαγειρίτσα

Οτιδήποτε έχει επικρατήσει σαν , πέρα από γευστικό ή εθιμοτυπικό χαρακτήρα, έχει πάντα και έναν καλά μελετημένο σκοπό. Η λοιπόν προετοιμάζει το έδαφος! Είναι το ενδιάμεσο διατροφικό στάδιο ανάμεσα στη νηστεία και τα φαγητά του Πάσχα... είναι στην ουσία μια γευστική «γέφυρα» ανάμεσα στην περίοδο της νηστείας και την επιστροφή στην κρεοφαγία

Συνταγή

Έτσι ας φροντίσουμε να την κάνουμε νόστιμη για να την απολαύσουμε. Από νωρίς πρέπει να ξεκινήσει η προμήθεια των υλικών, φρέσκα και όχι κατεψυγμένα. Εμείς επιλέξαμε μία συνταγή της Αργυρώς, εγγύηση νοστημιάς./

Τα υλικά που χρειαζόμαστε για την εκτέλεση της συνταγής:

  • εντόσθια πασχαλινού αρνιού (συκώτι, πλεμόνι, αντεράκια)
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • μέτρια ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό μέτριο κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1 μαρούλι τρυφερό
  • 2 λεμόνια
  • 2-3 αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι
  • ½ φλ. τσαγιού ρύζι

    Αφού συγκεντρώσουμε όλα τα απαραίτητα υλικά πρέπει να ξεκινήσει η προετοιμασία τους έτσι ώστε την κατάλληλη ώρα να ετοιμαστεί η μαγειρίτσα. Μην ξεχνάτε, τη μαγειρίτσα την τρώμε ζεστή.

    Εκτέλεση

    Πλένουμε τα εντόσθια και τα ζεματάμε σε βραστό νερό. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ψιλοκόβουμε. Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι με το ξερό κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα εντόσθια Προσθέτουμε 5 φλ. νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν. Όταν κοντεύουν να βράσουν προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαρούλι ψιλοκομμένο και τον άνηθο, να βράσουν όλα μαζί. Τότε ρίχνουμε το ρύζι και αφού βράσει και αυτό αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά. Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο και όταν το φαγητό μισοκρυώσει παίρνουμε μια βαθιά κουτάλα ζωμό από αυτό και το ρίχνουμε στο αυγό λίγο λίγο, να ανακατευτούν. Τέλος, ρίχνουμε το αυγολέμονο στη μαγειρίτσα ανακατεύοντας διαρκώς με την κουτάλα. Σερβίρουμε τη μαγειρίτσα ζεστή.