Quesadillas με κιμά και γουακαμόλε από τον Σταύρο Βαρθαλίτη!
Για τις quesadillas: 2 Τορτίγιες μεγάλες, 500 γρ. Κιμά μοσχαρίσιο, 1 Πιπεριά Φλωρίνης μεσαία, 1/2 Ξερό κρεμμύδι κόκκινο, 2 Σκελίδες σκόρδο, 1 κ.σ. Ελαιόλαδο, 1 κ.σ. Πελτέ ντομάτας, 60 γρ. Νερό, 1 κ.γ. Κρεμμύδι σε σκόνη, 2 κ.γ. Κύμινο, 2 κ.γ. Πάπρικα καπνιστή, 1/2 κ.γ. Πιπέρι καγιέν, 2 κλωνάρια Φρέσκια ρίγανη, 1/6 ματσάκι Φρέσκο κόλιανδρο, 40 γρ. Καλαμπόκι σε κονσέρβα, 30 γρ. Μαύρα φασόλια σε κονσέρβα, 80 γρ. Τυρί τσένταρ τριμμένο, Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Για το γουακαμόλε: 150 γρ. Αβοκάντο, 1 κ.σ. Ελαιόλαδο, 1/2 Ντομάτα φρέσκια, 1/4 Ξερό κρεμμύδι, 1 Λάιμ (χυμό), 2 κλωνάρια Φρέσκο κόλιανδρο, Αλάτι.