Ποτά για τις κρύες νύχτες του Χειμώνα

 
Ποτά για τις κρύες νύχτες του Χειμώνα

Ενημερώθηκε: 29/10/16 - 13:48

Ο Χειμώνας πλησιάζει και για τις κρύες μέρες της εποχής, πρέπει να έχουμε και τα ζεστά ποτά μας. Παρακάτω σου παρουσιάζουμε μερικά εύκολα κοκτέιλ που θα σε "ζεστάνουν" στον κρύο Χειμώνα που αναμένεται.

Hot Toddy

Υλικά

σιρόπι ζάχαρης
μαύρο ρούμι
νερό (ζεστό)
χυμό λεμόνι
3 γρ. μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση
Χτυπάμε σε σέικερ όλα τα υλικά και σερβίρουμε στο φλιτζάνι γαρνιρισμένο με τριμμένο μοσχοκάρυδο.

Cosmopolitan

Υλικά
2 μεζούρες βότκα
1/2 μεζούρα τριπλ-σεκ
1/2 μεζούρα χυμό βατόμουρο
1/2 μεζούρα χυμό λάιμ
Εκτέλεση
Ανακατεύεις όλα τα συστατικά σε ένα σέικερ με πάγο και χτυπάς μέτρια. Στραγγίζεις το περιεχόμενο και σερβίρεις σε ποτήρια κοκτέιλ.

Β52

Υλικά (Για 1 άτομο)

20 ml λικέρ καφέ
20 ml Baileys
10 ml ρούμι

Εκτέλεση
Βάζουμε το λικέρ καφέ σε ένα ποτήρι των 60 ml περίπου. Με τη ράχη ενός κουταλιού χύνουμε προσεκτικά από πάνω το Baileys, ώστε να σχηματιστούν δύο στρώματα. Έπειτα προσθέτουμε με τη ράχη του κουταλιού και το ρούμι για να σχηματίσει το δικό του, ξεχωριστό στρώμα.

Manhattan

Υλικά
40 ml ray whiskey
40 ml γλυκό vermouth (πχ Martini Rosso)
1 σταγόνα Angostura Bitters
1 κερασάκι maraschino για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο σέικερ με πάγο και ανακατεύουμε. Το ανακάτεμα στο shaker θα πρέπει να είναι σύντομο ώστε τα υλικά να παγώσουν και να αναμειχθούν μεταξύ τους, χωρίς όμως να προλάβει ο πάγος να αραιώσει το ποτό.
Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι του martini ή σε old fashion (χαμηλό), και γαρνίρουμε με το κερασάκι Maraschino.

Και φυσικά τιμάμε και τα ελληνικά ζεστά ποτά Οινόμελο και Ρακόμελο!

Οινόμελο

Υλικά:

500 ml κρασί λευκό ημίξηρο ή κόκκινο ημίγλυκο (εγώ προτιμώ το κόκκινο)
5 κουτάλια της σούπας μέλι
1 ξύλο κανέλα
5 γαρίφαλα
Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά το κρασί. Όταν αρχίσει και ζεσταίνεται ρίχνετε το μέλι, την κανέλα και τα γαρύφαλα. Ανακατεύετε καλά, μέχρι να πάρει μία πρώτη βράση και στη συνέχεια το βγάζετε από τη φωτιά.

Ρακόμελο

Υλικά:

1 λίτρο τσικουδιά
4 κουταλιές της σούπας θυμαρίσιο μέλι
2 ξύλακια κανέλα
4 καρφάκια γαρύφαλλο

Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσέχουμε να μην πάρει φωτιά από τις αναθυμιάσεις της τσικουδιάς.
Μόλις πάρει βράση σβήνουμε τη φωτιά αλλά δεν το βγάζουμε από την κατσαρόλα, αλλά την σκεπάζουμε με το καπάκι της για 10′ να πάρει τα αρώματα.