Πασχαλινά κουλουράκια: Ο Στέλιος Παρλιάρος μας δίνει μια συνταγή, εύκολη και γρήγορη, για πεντανόστιμα πασχαλινά κουλούρια.
Υλικά
- 100 γρ. άχνη
- 200 γρ. βούτυρο Lurpak απο το ψυγείο
- 1 αυγό
- 300 γρ. αλεύρι
- 1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 κρόκο αυγού για επάλειψη
- 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
Προετοιμασία
- Τεμαχίζουμε το βούτυρο σε κύβους και ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ.
- Τα ζυμώνουμε έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Αφήνουμε την ζύμη να «ξεκουραστεί» για μισή ώρα και πλάθουμε μικρές πλεξούδες 25 – 30 γραμμαρίων.
- Απλώνουμε σε λαμαρίνα φούρνου στην οποία έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
- Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 30 λεπτά περίπου.