Πάσχα 2018: Η Αργυρώ μας φτιάχνει μαγειρίτσα παραδοσιακή της γιαγιάς

 
Η Αργυρώ μας φτιάχνει μαγειρίτσα παραδοσιακή της γιαγιάς

Ενημερώθηκε: 26/03/18 - 14:04

Κλασική και αγαπημένη γεύση της Ανάστασης στο πασχαλινό τραπέζι, μαγειρίτσα με ρύζι, μαρούλι και συκωταριά, όπως την φτιάχνει η Αργυρώ Μπαρμπαρήγου με την παραδοσιακή συνταγής της γιαγιάς!

Δείτε εδώ τα υλικά που θα χρειαστούν:

  • 1 συκωταριά αρνίσια
  • πνευμόνια και αντεράκια
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
  • 1 μαρούλι χοντροκομμένο
  • 1 φλ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 φλ. ζωμό κρέατος
  • 1 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
  • 1/3 φλ. ρύζι γλασέ
  • Για το αυγολέμονο
  • 3 αυγά
  • χυμό λεμονιού
  • αλάτι
  • πιπέρι

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Πάσχα 2017: Η Αργυρώ βάφει πασχαλινά αυγά και αποκαλύπτει μικρά μυστικά (ΒΙΝΤΕΟ)

    Για την παραδοσιακή μαγειρίτσα με μαρούλι και συκωταριά, πρώτη μας δουλειά είναι να πλύνουμε καλα τα αντεράκια, τη συκωταριά και τα πνευμόνια. Τα ζεματίζουμε σε βραστό νερό για 10΄. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

    Με ένα ψαλίδι κουζίνας ψιλοκόβουμε τα εντόσθια σε πολύ μικρά κομμάτια.

    Ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τα κομμάτια της συκωταριάς και τα τσιγαρίζουμε. Ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 15΄. Ρίχνουμε το μαρούλι και τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε. Μετά από 5΄ προσθέτουμε 1 κουταλιά από το ζεστό ζωμό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τον υπόλοιπο ζωμό και σιγοβράζουμε για 40΄.

    Περίπου 20΄ πριν κατεβάσουμε τη σούπα από τη φωτιά, ρίχνουμε το ρύζι.

    Για το αυγολέμονο

    Χτυπάμε τα ασπράδια. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και ρίχνουμε λίγο λίγο το χυμό λεμονιού.

    Παίρνουμε ζωμό από το φαγητό και αραιώνουμε το αυγολέμονο. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Βράζουμε για 2΄-3΄ και σερβίρουμε τη σούπα με φρέσκο άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

    Τη συνταγή παραχώρησε ευγενικά η κα Γεωργία Δέδε.

    Πηγή: argiro.gr