Για να μη σας λείψει η σοκολάτα ούτε κατά τη νηστεία
Είναι οι αγαπημένες γλυκές μπουκιές μικρών και μεγάλων !
Ο λόγος για τα σοκολατένια τρουφάκια, τα οποία είναι πλούσια σε γεύση, αλλά και γρήγορα στην παρασκευή τους. Και πιστέψτε μας , η παρακάτω νηστίσιμη συνταγή δεν υστερεί σε τίποτα από την κανονική !Δοκιμάστε τη...
Υλικά:
200 γρ φρυγανιά τριμένη 100 γρ κακάο άγλυκο
2 κουταλιές σ. ζάχαρη άχνη
200 γρ καρύδι χοντροκομμένο
Τρούφα μαύρη σοκολάτα ή τριμμένη καρύδα ή ζάχαρη άχνη
Σιρόπι:
2 φλυτζάνια νερό
3 φλυτζάνια ζάχαρη κρυσταλλική
λίγο κονιάκ (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Θρυμματίζουμε τις φρυγανιές στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Ανακατεύουμε το κακάο και τη ζάχαρη άχνη μαζί με τις φρυγανιές.
Βράζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει. Αφού κρυώσει ,το προσθέτουμε στο μείγμα με τις φρυγανιές και ανακατεύουμε πλάθωντας με το χέρι μας. Η ζύμη δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ στερεή αλλά ούτε και πολύ μαλακή.
Φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια. Εάν δούμε πως η ζύμη κολλάει στα χέρια μας προσθέτουμε λίγη φρυγανιά ακόμη. Στη συνέχεια απλώνουμε την τρούφα σε ένα πιάτο και κυλάμε απο εκεί τα μπαλάκια σοκολάτας με τέτοιο τρόπο ώστε να πάει παντού η τρούφα .
Τέλος: βάζουμε τα τρουφάκια σε μια πιατέλα με αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να σφίξουν καλά.
Στη νηστίσιμη εκδοχή τους, είναι και light!!!