με κεφτεδάκια και τυρένια σάλτσα, που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί! Θα κακομάθουν όλοι τόσο πολύ, που θα σας το ζητάνε ξανά και ξανά.
Υλικά
Για τους κεφτέδες
Για την κρέμα φέτας
Εκτέλεση
Για τα λαζάνια με κεφτεδάκια, κόβουμε πρώτα τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές φέτες.
Βάζουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες σε μπολ καθώς και 4 κ.σ. σάλτσα. Τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
Για τη κρέμα φέτας
Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και ψήνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το γάλα και αφήνουμε λίγα λεπτά να πήξει. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και αποσύρουμε. Ρίχνουμε το ανθότυρο, τη φέτα και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε.
Για το μοντάρισμα στο ταψί
Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος βάζουμε 4 κ.σ. σάλτσα. Στρώνουμε 6 λαζάνια και κάνουμε μια στρώση τα μισά κολοκύθια.
Βάζουμε λίγη κρέμα φέτας και πλάθουμε ακανόνιστος μικρούς κεφτέδες. Τους σκορπάμε στην επιφάνεια. Ρίχνουμε λίγη σάλτσα βασιλικού. Κάνουμε άλλη μια στρώση λαζάνια και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
Στρώνουμε τα τελευταία λαζάνια και τοποθετούμε τους τελευταίους κεφτέδες. Περιχύνουμε με σάλτσα και σπάμε με τα χέρια την μοτσαρέλα. Την βάζουμε σε κομμάτια στην επιφάνεια και πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι.
Σκεπάζουμε και ψήνουμε για 25′ στους 200º C. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20′ επιπλέον. Τα αφήνουμε να σταθούν για 10′ και κόβουμε σε κομμάτια.
Τα σερβίρουμε ζεστά.
Πηγή: