Σήμερα το μενού έχει ραγού! Αλλά όχι σαν αυτό που ξέρεις...το πιο νόστιμο μοσχάρι ραγού με ριγκατόνι και γραβιέρα Κρήτης. Δες τα υλικά και την εκτέλεση για 4 άτομα για να γλύφετε τα δάχτυλά σας!
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα και 20 λεπτά
Υλικά
Ριγκατόνι (500γρ.)
Σπάλα, κομμένη σε κύβους (900γρ.)
Βούτυρο (30γρ.)
Ελαιόλαδο (2 κ.σ.)
Αλεύρι (2 κ.σ.)
Σκόρδο λιωμένο (2 σκελίδες)
Μεσαία κρεμμύδια, κομμένα σε 6 κομμάτια (2)
Κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε μεγάλες λωρίδες (2)
Ζεστό ζωμό βοδινού (500ml)
Τριμμένη γραβιέρα Κρήτης (60γρ.)
Φρεσκοκομμένο μαϊντανό (2 κ.σ.)
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τσιγαρίζετε το κρέας σε μια κατσαρόλα με το βούτυρο και το ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές και πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Προσθέτετε τον ζωμό και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 ώρα και 10 λεπτά και προσθέτετε λίγο νερό εάν χρειαστεί.
Όταν η σάλτσα έχει χυλώσει δοκιμάζετε εάν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι.
Ετοιμάζετε τα ζυμαρικά 15 λεπτά πριν και σερβίρετε σε βαθιά πιάτα πασπαλίζοντας με τον φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένη γραβιέρα Κρήτης.
Bon Appetit!