Αντιμέτωπες με ένα νομικό αδιέξοδο δείχνουν να βρίσκονται τόσο η Ελλάδα όσο και άλλες χώρες της Ε.Ε. όπως η Γαλλία και η Γερμανία για την αναχαίτιση των μελών της τουρκικής Μαφίας, που βρίσκουν καταφύγιο, εδώ και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, για να γλιτώσουν από τις βεντέτες και τις διαμάχες που έχουν ανοιχτές στην Τουρκία με αντίπαλες οργανώσεις, αλλά και για να ανοίξουν τις παράνομες δραστηριότητες τους και εκτός Τουρκίας.
Τα μέλη αυτών των οργανώσεων έρχονται με το πρόσχημα ότι είναι Γκιουλενιστές και πολιτικά διωκόμενοι από το καθεστώς Ερντογάν και έτσι αιτούνται πολιτικό άσυλο. Δεν μπορεί να τους αρνηθεί την είσοδο και την εξέτασή του αιτήματός τους καμία ευρωπαϊκή χώρα αφού πατούν στην εφαρμογή των κανόνων για τα ανθρώπινα δικαιώματα και έτσι καταφέρνουν να εισχωρήσουν.
Η Τουρκία επειδή εκδίδει μόνο εθνικά εντάλματα και σπανίως εκδίδει ερυθρές αγγελίες μέσω Interpol για υπηκόους της, λόγω και της χρονοβόρας διαδικασίας, στερεί την δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης των διωκτικών Αρχών των χωρών εισόδου για το πραγματικό ποινικό προφίλ του κάθε αιτούντος άσυλο και έτσι τα μέλη αυτών των οργανώσεων έρχονται χωρίς τις οικογένειές τους, φεύγουν για Γαλλία και Γερμανία και επιστρέφουν ξανά στην Ελλάδα για να μπορούν να περνούν και στην Τουρκία πιο εύκολα και να επιστρέφουν και συνεχίζουν την εγκληματική τους δραστηριότητα.
Το προφίλ που δείχνουν στις δυτικές χώρες και στην Ελλάδα είναι το ίδιο αδίστακτο με το προφίλ που δείχνουν στην Τουρκία. Όπως εκεί πραγματοποιούν εκτελέσεις στη μέση του δρόμου, μέσα σε ζαχαροπλαστεία και καφενεία, πρωί και μεσημέρι, σε καταστήματα και όπου βρουν, χωρίς κανέναν δισταγμό, έτσι ακριβώς πράττουν και στην Ελλάδα και στην Γαλλία και στην Γερμανία που αντιμετωπίζουν το ακριβώς ίδιο πρόβλημα με εμάς.
Η ΕΥΠ έχει παραδώσει έκθεση στις διωκτικές Αρχές της χώρας μας με το προφίλ της Ελληνικής Μαφίας, της Σλαβικής Μαφίας, της Ρωσικής Μαφίας και της Τουρκικής Μαφίας που δρουν στη χώρα μας, όπου έχει χαρτογραφήσει άτομα της κάθε εγκληματικής οργάνωσης που ζουν εδώ, όμως για να συλληφθούν όταν δεν υπάρχουν διεθνή εντάλματα, πρέπει πρώτα να διαπιστωθεί ότι έχουν παρανομήσει εδώ.
Σύμφωνα με την χαρτογράφηση της ΕΥΠ, έχουν βρει καταφύγιο στη χώρα μας μέλη πέντε τουρκικών εγκληματικών οργανώσεων.
Από αυτές, η μία έχει πολιτικά χαρακτηριστικά με βομβιστικές και εμπρηστικές επιθέσεις στην Τουρκία και μηδενική δραστηριότητα στην Ελλάδα, με ελάχιστα μέλη που έχουν βρει απλά καταφύγιο εδώ και οι άλλες τέσσερις είναι καθαρά εγκληματικές οργανώσεις διακίνησης ναρκωτικών, όπλων και μεταναστών και αλληλοσυγκρούονται, με εκτελέσεις σε κοινή θέα, σε Τουρκία, Γαλλία, Γερμανία και Ελλάδα. Δύο από αυτές είναι εξαιρετικά γνωστές όπως οι «Ντάλτονς» και τα «Γεράκια».
Η συνεργασία μεταξύ ΕΥΠ και ΜΙΤ απέδωσε καρπούς σχετικά πρόσφατα με την σύλληψη εδώ τον περασμένο Μάιο, του διαβόητου κακοποιού Μπαγιαγκαρά και την αποδόμηση του πολυπληθούς κυκλώματος του στην Τουρκία. Μέλη της οργάνωσής του παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ σε Κρήτη και Αττική και μάλιστα ένας από τα θύματα της δολοφονικής επίθεσης στο Πασαλιμάνι ήταν μέλος της οργάνωσής του, που επειδή τον παρακολουθούσαν οι αξιωματικοί της ΕΥΠ μπόρεσαν να εντοπίσουν και το κρησφύγετο του διαβόητου Τούρκου κακοποιού στους Αμπελοκήπους.
Τα περιστατικά που σύμφωνα με την ΕΥΠ σχετίζονται με τους εκτελεστές της Γλυφάδας
Από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος έχει διακριβωθεί ότι χθες στην Γλυφάδα ήταν επτά οι δράστες και τρεις οι στόχοι, εκ των οποίων οι δύο έχασαν τις ζωές τους και ο άλλος τραυματίστηκε σοβαρά στην κοιλιακή χώρα.
Οι δύο από τους επτά δράστες ήταν οι εκτελεστές και οι υπόλοιποι ήταν η υποστηρικτική ομάδα. Από αυτούς όλους έχουν ταυτοποιηθεί οι έξι, συμπεριλαμβανομένων των δύο συλληφθέντων. Από τους δύο συλληφθέντες, ο ένας ήταν εκτελεστής και ο άλλος συνεργός, ενώ αναζητείται μεταξύ των υπολοίπων και ένας ακόμη εκτελεστής.
Όλοι τους διαπιστώθηκε πως εισήλθαν στη χώρα μας μέσω του Έβρου σταδιακά από τον περασμένο Αύγουστο έως και τον Νοέμβριο, με το ίδιο πρόσχημα, ότι δήθεν ήταν διωκόμενοι από το καθεστώς Ερντογάν και αιτήθηκαν πολιτικό άσυλο. Έχει γίνει αίτημα προς τις Αρχές της Τουρκίας μέσω Interpol για τους έξι ταυτοποιημένους δράστες και για τα θύματα, ώστε να μάθουν οι ελληνικές Αρχές το ποινικό τους παρελθόν, οι απαντήσεις όμως αναμένονται. Στις έρευνες θα συμμετάσχει σε πληροφοριακό επίπεδο και η ΕΥΠ.
Από την έως τώρα έρευνα, οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών καταλήγουν πως πιθανόν πρόκειται για αντίποινα για δύο δολοφονίες που είχαν γίνει στην Τουρκία, τουλάχιστον αυτό επικαλούνται εξεταζόμενοι οι συλληφθέντες και όχι για την δολοφονία του Τούρκου διακινητή ναρκωτικών στην Κυψέλη που έγινε στις 5 Νοεμβρίου, στην συμβολή των οδών Πατησίων και Λέσβου, για την οποία οι Αρχές βρίσκονται σε καλό δρόμο και έχουν διαπιστώσει ότι η οργάνωση που εμπλέκεται σε αυτή την δολοφονία δεν έχει σχέση με την οργάνωση των δραστών της Γλυφάδας.
Τα περιστατικά που σύμφωνα με την ΕΥΠ σχετίζονται άμεσα, είναι η σύλληψη ενός ενόπλου Τούρκου ύστερα από καταδίωξη στον Άγιο Παντελεήμονα, στις 26 Νοεμβρίου, όπου τότε κατάφεραν να ξεφύγουν άλλοι τρεις συνεργοί του, η σύλληψη τριών Τούρκων στην Θεσσαλονίκη στις 3 και 4 Δεκεμβρίου και η εξάρθρωση στις 29 Νοεμβρίου, από την Ασφάλεια Αθηνών και την ΕΥΠ του κυκλώματος των 11 Τούρκων που διακινούσαν ναρκωτικά και όπλα.
Η αστυνομική επιχείρηση είχε γίνει σε Δάφνη, Πόρτο Ράφτη και Ανάβυσσο και τρεις από τα μέλη της οργάνωσης αυτής ανήκαν και στην ίδια εγκληματική οργάνωση με τους δράστες της χθεσινής εκτέλεσης στην Γλυφάδα.
Πηγή: Ertnews.gr