Πανελλήνιες 2016: Τα μυστικά για ένα επιτυχημένο μηχανογραφικό

 
Πανελλήνιες 2016: Τα μυστικά για ένα επιτυχημένο μηχανογραφικό

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi

Ενημερώθηκε: 15/06/16 - 18:25

Η ώρα της υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου έφτασε. Από τις 15 Ιουνίου οι διαδικασίες για την υποβολή μηχανογραφικών δελτίων (Μ.Δ.) 2016 ξεκίνησαν και ολοκληρώνονται την Παρασκευή 8 Ιουλίου, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Εξάλλου, το υπουργείο βρίσκεται στην τελική ευθεία και για την ανακοίνωση της βαθμολογίας των υποψηφίων οι οποίοι έλαβαν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Σύφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ., θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους από σήμερα (15/6) και μετά, για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό

http://exams.it.minedu.gov.gr

- θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση , να μελετούν το Μ.Δ. και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση).

- Μετά την ολοκλήρωση της ανακοίνωσης των βαθμών των ΕΠΑΛ και σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί , όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) ως και την Παρασκευή 8-7-2016. Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό καταχωρίζεται στη βάση του Υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τον υποψήφιο δεν είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας. Ο υποψήφιος καλό είναι να εκτυπώσει ή/και να αποθηκεύσει στον υπολογιστή του το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορεί να δει τις τελικές προτιμήσεις του.

- Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Η υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου δεν είναι μια απλή υπόθεση! Αντίθετα είναι μια μεγάλη απόφαση η οποία θα κρίνει το μέλλον σου γι' αυτο πρέπει να το σκεφτείς σοβαρά και ψύχραιμα, υπολογίζοντας όλες τις παραμέτρους.

Τι πρέπει να κάνεις

  • Ζήτα τη βοήθεια των πιο έμπειρων (περίγυρος, μεγαλύτεροι φίλοι και συγγενείς ,άνθρωποι που εμπιστεύεσαι)
  • Καλό θα ήταν να συμβουλευτείς τους καθηγητές σου. Η εμπειρία τους θα σε βοηθήσει να αντιληφθείς πράγματα που ίσως δε γνωρίζεις καθώς και μικρά μυστικά που θα σου φανούν χρήσιμα.
  • Συζήτησέ το με την οικογένειά σου. Οι δικοί μας άνθρωποι συνήθως έχουν τη μαγική ικανότητα να μας ξεμπλοκάρουν την κρίσιμη στιγμή και επιπλέον είναι οι άνθρωποι που θέλουν το καλό μας.
  • Πρώτα απ΄ όλα όμως αποφάσισε τι είναι αυτό που θες εσύ πραγματικά. Ποια είναι η δική σου επιθυμία; Μόνο τότε θα μπορέσεις να προχωρήσεις μπροστά και να γίνεις σωστός επαγγελματίας .Αν επιλέξεις μια σχολή που δε σου αρέσει πραγματικά ,υπάρχει ο κίνδυνος να μην την τελειώσεις ποτέ αλλά κι αν την τελειώσεις υπάρχει πιθανότητα να μη γίνεις καλός επαγγελματίας .
  • Αναζήτησε και μελέτησε τις προοπτικές μιας σχολής! Αν δεν έχεις σκοπό να σπουδάσεις απο χόμπι , προσπάθησε να βρεις μια σχολή απο την οποία θα πάρεις πτυχίο το οποίο θα σε οδηγεί σε συγκεκριμένο επάγγελμα.
  • Μην επιλέξεις μια σχολή μόνο και μόνο για την καλή της φήμη! Δε σημαίνει οτι μια σχολή με καλή φήμη ταιριάζει σε όλους και πόσο μάλλον οτι σε ενδιαφέρει το αντικείμενό της.
  • Μην επιμένεις να κοιτάς τη βάση εισαγωγής μιας σχολής καθώς δεν αποτελεί κριτήριο επιλογής. Η βάση εκφράζει τη ζήτηση που έχει μια σχολή και όχι την επιθυμία σου.
  • Μην κάνεις υπολογισμούς με βάση τα μόρια της περσινής χρονιάς.Εάν πεις για παράδειγμα η τάδε σχολή έχει πολύ υψήλη βάση και δε μπορώ να τη φτάσω , τι θα γίνει εαν οι βάσεις πέσουν και εσύ δεν την έχεις δηλώσει ;Το ίδιο ισχύει και στην αντίθετη περίπτωση ,εαν οι βάσεις ανέβουν! θα χτυπάς το κεφάλι σου γιατί δεν δήλωσες κάποια σχολή με χαμηλότερη βάση γιατί θεώρησες οτι με τη βαθμολογία σου έμπαινες σε ''καλύτερη'' σχολή.
    •  

      Αυτό δε σημαίνει οτι πρέπει να δηλώσεις όλες τις σχολές!

      Γιατί τότε πιθανότατα θα περάσεις σε κάποια σχολή που δε σου αρέσει. Το σωστό είναι να δηλώσεις σχολές που σου αρέσουν και με υψηλή και με μεσαία και με χαμηλή βαθμολογία.

      Μια σχολή κοντά στον τόπο διαμονής είναι πράγματι πολύ σημαντικό (οικονομικοί λόγοι , εύκολη καθημερινότητα)όμως το αντικείμενο των σπουδών δεν πρέπει να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα .Το πτυχίο όπως είπαμε κρίνει το μέλλον μας ενώ η πόλη φοίτησης είναι κάτι προσωρινό. Σ'αυτή την περίπτωση όμως πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι οικονομικές δυνατότητες της οικογένειας για αυτό πρέπει να το συζητήσουμε μαζί της.

      Είναι λάθος να επιλέξουμε μια σχολή μόνο και μόνο γιατι βρίσκεται σε μια μεγάλη πόλη. Υπάρχουν σχολές στην επαρχία με πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα σπουδών.

      Οι υποψήφιοι μπορούν να μελετήσουν ή/και να εκτυπώσουν το μηχανογραφικό δελτίο που τους ενδιαφέρει και συγκεκριμένα

      (πατήστε εδώ).

    • το μηχανογραφικό δελτίο ΓΕΛ 2016 με το Νέο σύστημα 
    • (πατήστε εδώ).

    • το μηχανογραφικό δελτίο ΕΠΑΛ 2016 με το Νέο σύστημα 
    • (πατήστε εδώ).

    • το μηχανογραφικό δελτίο ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄ 2016 με το Παλαιό σύστημα 
    • (πατήστε εδώ).

    • το μηχανογραφικό δελτίο ΕΠΑΛ-Α΄ 2016 με το Παλαιό σύστημα 
      • Σχετικά θέματα:

        Πανελλήνιες 2016: Ξεκίνησε η υποβολή μηχανογραφικών-Την Παρασκευή βαθμολογίες