Η σεισμικότητα που παρατηρείται στην ευρύτερη περιοχή της Σαντορίνης τις δύο τελευταίες ημέρες παρουσιάζει χαμηλότερους ρυθμούς, υποστήριξε σήμερα, Κυριακή (09.02.25) ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Βασίλης Καραστάθης, ενώ στο νησί συνεχίζονται να καταγράφονται σεισμοί.
Σημειώνεται πως σήμερα, σημειώθηκαν τρεις σεισμοί άνω των 4 Ρίχτερ στην υποθαλάσσια περιοχή μεταξύ της Σαντορίνης και της Αμοργού.
Συγκεκριμένα, στις 13:54 καταγράφηκε σεισμός 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ 19 χιλιόμετρα νότιο, νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού.
Λίγη ώρα αργότερα, στις 13:59 σημειώθηκε σεισμός 4,5 Ρίχτερ, με επίκεντρο 23 χιλιόμετρα νότιο, νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού.
Ακολούθησε στις 17:16 το απόγευμα σεισμός μεγέθους 4,4 Ρίχτερ, 21 χιλιόμετρα νότιο, νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού.
«Η σεισμικότητα τις δύο τελευταίες ημέρες έχει χαμηλότερες ρυθμούς. Διαπιστώσαμε την αλλαγή την περασμένη Παρασκευή και την ανακοινώσαμε. Κρατήσαμε επιφυλάξεις γιατί πρέπει αυτή η κατάσταση ουσιαστικά να παγιωθεί» ανέφερε ο Βασίλης Καραστάθης μιλώντας στην ΕΡΤ.
Την ίδια στιγμή εκτίμησε ότι τα νέα είναι καλά. «Έχουμε μία μείωση του ρυθμού σεισμικότητας, Αυτό που χρειάζεται είναι να σιγουρευτούμε ότι θα πορευτεί έτσι και τις επόμενες ημέρες. Αν έχει αρχίσει από την Παρασκευή – που κατά πασά πιθανότητα φαίνεται η μείωση – θα έχουμε πιο σύντομα το τέλος αυτής της κρίσης» δήλωσε.
Μάλιστα, ερωτηθείς αν αυτή η σεισμική δραστηριότητα ενέχει κάποιο κίνδυνο για τους κατοίκους, εμφανίστηκε κατηγορηματικός, εξηγώντας πως τα επίκεντρα είναι σε αρκετή απόσταση από τα αστικά κέντρα στη Σαντορίνη και στα γύρω νησιά.