Κορονοϊός - Μαγειρική: Ιδιαίτερους κανόνες υγιεινής, πέραν αυτών που υπήρχαν μέχρι πριν την επιδημία του κορονοϊού, πρέπει να εφαρμόζουμε πλέον στην κουζίνα.
Οι συμβουλές που έχει δώσει ο ΕΟΔΥ είναι και για όταν προετοιμάζουμε φαγητό για εμάς και την οικογένειά μας.
Οι συμβουλές που επιβάλλεται να ακολουθήσετε είναι:
- Τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προετοιμασία του φαγητού
- Επιμελές πλύσιμο των χεριών κατά την εναλλαγή χειρισμού ωμού και μαγειρεμένου φαγητού
- Αποφυγή επαφής των χεριών με τη μύτη, το στόμα ή τα μάτια κατά την παρασκευή του φαγητού
- Επιμελές πλύσιμο των χεριών πριν την κατανάλωση φαγητού
- Χρήση διαφορετικών μαχαιριών και ξύλων κοπής για τα ωμά και τα μαγειρεμένα τρόφιμα
- Καλό μαγείρεμα των τροφίμων, ειδικά του κρέατος και των προϊόντων του
- Καλός καθαρισμός επιφανειών και σκευών ιδιαίτερα μετά τον χειρισμό ωμών τροφίμων (όπως κρέας, πουλερικά, θαλασσινά)
Η Λευκή Γεωργάκη «μαγείρεψε» για το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου του STAR μαζί με μία νοικοκυρά, ακολουθώντας τους κανόνες υγιεινής που έχει θέσει ο ΕΟΔΥ. Δείτε το σχετικό βίντεο: