Το 2018 περισσότερα από 126.000 σπίτια δίνονται για βραχυχρόνια μίσθωση, με τη μερίδα του λέοντος στην Αθήνα, και δημιουργούν νέες συνθήκες στην αγορά, σύμφωνα με στοιχεία Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.
Όπως αναφέρει η μελέτη «Εξελίξεις στην βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων στην Ελλάδα», που παρουσιάζεται στο τετραμηνιαίο τεύχος του ΚΕΠΕ «Οικονομικές Εξελίξεις», τον μεγαλύτερο αριθμό καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης φαίνεται ότι διαθέτουν οι περιφέρειες Αττικής, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης καθώς συγκεντρώνουν πάνω από το 60% του συνολικού αριθμού αναρτήσεων αντίστοιχων καταλυμάτων.
Μόνο στην Αττική καταγράφονται 30.184 καταλύματα αυτού του είδους. Το 93% των καταλυμάτων στην Αττική εντοπίζονται κυρίως στο κέντρο της Αθήνας και ακολουθεί η Ανατολική Αττική με τους παραθαλάσσιους δήμους.
Στην περιοχή αυτή ο δήμος Σαρωνικού συγκεντρώνει το 20,3% των καταλυμάτων, ο δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης το 19,8%, ενώ στο 9,8% ανέρχονται τα ποσοστά των δήμων Μαραθώνος και Μαρκοπούλου-Μεσογαίας. Στο 11,0% ανέρχονται τα καταλύματα στον Νότιο Τομέα Αττικής, στον οποίο οι δήμοι Γλυφάδας, Παλαιού Φαλήρου και Καλλιθέας συγκεντρώνουν το 25,2%, 18,2% και 16,0%.των καταλυμάτων του τομέα, αντίστοιχα.
Στις Περιφέρειες την Αττική ακολουθούν η Κεντρική Μακεδονία, τα Ιόνια νησιά και η Πελοπόννησος που καταλαμβάνουν φέτος το 26,3% των αναρτήσεων.
Σημαντικά χαμηλότερη είναι η συμμετοχή των υπόλοιπων επτά Περιφερειών, καθώς ο αριθμός των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης που δραστηριοποιούνταν σε αυτές, στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2018, ανερχόταν αθροιστικά στο 12,1% του συνολικού αριθμού, ενώ τα αντίστοιχα καταλύματα κυμαίνονταν από 196 στη Δυτική Μακεδονία έως 3.880 στη Θεσσαλία.