«Δημόκριτος» για Τέμπη: Κανένας φορέας δεν μας ζήτησε εργαστηριακές μετρήσεις

 
kk

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 09/04/25 - 17:00

Κανένας φορέας δεν ζήτησε από τον «Δημόκριτο» εργαστηριακές μετρήσεις σχετικές με την τραγωδία των Τεμπών, ξεκαθαρίζει το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών, με αφορμή σχετική αναφορά του ΕΟΔΑΣΑΑΜ.

«Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» ενημερώνει ότι κανένας φορέας δεν έχει απευθυνθεί στο Κέντρο για την διενέργεια εργαστηριακών μετρήσεων που σχετίζονται με την τραγωδία στα Τέμπη», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, σήμερα Τετάρτη 9 Απριλίου, λίγη ώρα μετά την υποβολή παραίτησης του αντιπροέδρου του ΕΟΔΑΣΑΑΜ Χρήστου Παπαδημητρίου.

ΕΟΔΑΣΑΑΜ: Να κάνει έρευνα για την πυρόσφαιρα στα Τέμπη ο «Δημόκριτος»

Χθες ο Εθνικός Οργανισμός Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορώνεξέδωσε ανακοίνωση γύρω από τα σφάλματα που οδήγησαν στη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Μετά από έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε για το επίμαχο πόρισμα, οι πρόεδροι και τα μέλη - στελέχη του ΕΟΔΑΣΑΑΜ κατέληξαν ότι θα πρέπει να ασχοληθεί ο «Δημόκριτος» αλλά και άλλοι φορείς σχετικά με το επίμαχο ζήτημα της δημιουργίας της πυρόσφαιρας και των αιτιών πρόκλησής της, «με κάθε δυνατό τρόπο, ώστε η εξήγηση που θα δοθεί να είναι επιστημονικά ορθή και αν είναι δυνατόν μη αμφισβητήσιμη».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά για τον παραιτηθέντα αντιπρόεδρο του ΕΟΔΑΣΑΑΜ Χρήστο Παπαδημητρίου: «Ο αναπληρωτής πρόεδρος εισηγήθηκε να προχωρήσει οπωσδήποτε κατεπειγόντως καταρχήν με το Δημόκριτο και στη συνέχεια με άλλα η ισχυροποίηση και επιβεβαίωση του ανοικτού σημείου του πρίσματος του ΕΟΔΑΣΑΑΜ αναφορικά με τα αίτια της πυρόσφαιρας με κάθε δυνατό τρόπο ώστε η εξήγηση που θα δοθεί να είναι επιστημονικά ορθή και αν είναι δυνατόν μη αμφισβητήσιμη», ανέφερε μεταξύ άλλων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ