Την παρέμβασή της νομικής συμβούλου του πρωθυπουργού Βασιλικής Θάνου, προκάλεσαν σχόλια που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής
«Δεν είμαι πολιτικό πρόσωπο, ούτε ζήτησα να μιλήσω ως πολιτικό πρόσωπο. Εχω μια θεσμική θέση στον πρωθυπουργό δεν είμαι πολιτικό πρόσωπο, ούτε κομματικό πρόσωπο», είπε η κυρία Θάνου ενώ αναφερόμενη σε σχόλια για τις αρμοδιότητες του πειθαρχικού ελέγχου, ανέφερε:
«Δίνεται η εντύπωση ότι μέχρι τώρα δεν υπήρχε πειθαρχικός έλεγχος στους δικαστές. Ο πειθαρχικός έλεγχος υπήρχε πάντοτε. Τον ασκούσε ο εισαγγελεύς του Αρείου Πάγου, ο προϊστάμενος της επιθεώρησης και όλοι οι διευθύνοντες στο κάθε δικαστήριο. Είπε λοιπόν η κυβέρνηση γιατί να μην έχει και ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου πειθαρχικό έλεγχο για αυτό και εδόθη στον εκάστοτε πρόεδρο. Δεν εδόθη στη Θάνου ο πειθαρχικός έλεγχος όπως έγινε προσπάθεια να αποδοθεί».
Για την τοποθέτησή της στο Μαξίμου ως νομικής συμβούλου του πρωθυπουργού, η κυρία Θάνου ανέφερε
«Είπατε ότι η Θάνου πήγε στο γραφείο του πρωθυπουργού και ο Αθανασίου πήγε που ήταν ανώτατος δικαστής, δεν έχω τίποτα με τον κ. Αθανασίου ήταν συνάδελφος αγαπητός απλώς είμαστε συνδικαλιστικοί αντίπαλοι δεν υπήρξε εχθρός μου. Ο κ. Αθανασίου ως εν ενεργεία ανώτατος δικαστής και πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων την επόμενη ημέρα παραιτήθηκε και πήγε ως υποψήφιος βουλευτής. Η Θάνου συνταξιοδοτήθηκε κανονικά και ως ελεύθερος Ελλην πολίτης μετά τη συνταξιοδότησή της επέλεξε να πάει αμισθί να παρέχει την εμπειρία και τις γνώσεις στον πρωθυπουργό».
Χαρακτήρισε επίσης ανακριβές το σχόλιο ότι ο κ. Παρασκευόπουλος έχει ασκήσει εκατοντάδες πειθαρχικές διώξεις αλλά και απαράδεκτα όσα ακούστηκαν κατά της εισαηγγελέως διαφθοράς για το θέμα της Novartis