Εορτολόγιο-Βίοι αγίων: Σήμερα 7 Νοεμβρίου τιμάται οι μνήμη των αγίων: Άγιοι Τριάντα τρεις Μάρτυρες «οἱ ἐν Μελιτινῇ», Όσιος Λάζαρος ο Θαυματουργός, ο Γαλλησιώτης, Άγιοι Μελάσιππος, Κασσίνη και Αντώνιος και Σαράντα Παίδες, Άγιοι Αύκτος, Ταυρίων και Θεσσαλονίκη, Άγιοι Ματρωνιανός και Αντώνιος, Άγιος Αθηνόδωρος, Άγιος Γρηγόριος, Άγιος Αλέξανδρος από τη Θεσσαλονίκη, Όσιος Κύριλλος ο Θαυματουργός, Άγιος Willibrord, Όσιος Αμβρόσιος
Γιορτάζουν οι: Αθηνόδωρος, Αθηνοδώρα, Ερνέστος, Ερνέστα, Θεαγένης (Θεαγένιος), Θεαγενεία (Θεαγενία), Θεμέλιος, Θεμέλη.
Όσιος Κύριλλος
Ο Όσιος Κύριλλος γεννήθηκε στην περιοχή Γκαλίτς της Κοστρομά στη Ρωσία από ευσεβείς και φιλόθεους γονείς. Νωρίς εγκατέλειψε την πατρική του οικία, για να εγκαταβιώσει στη μονή των Σπηλαίων του Πσκοφ. Αργότερα, όταν οι γονείς του Οσίου Κυρίλλου πληροφορήθηκαν την απόφαση του γιού τους, ακολούθησαν και αυτοί την μοναχική οδό και έγιναν μοναχοί, πρώτα η μητέρα του με το όνομα Ελένη και στη συνέχεια ο πατέρας του με το όνομα Βαρσανούφιος, του οποίου μάλιστα η πνευματική καθοδήγηση ανετέθη από τον ηγούμενο στον υιό του Κύριλλο.
Ως μοναχός εντυπωσίασε με τις αρετές, την υπακοή, τη μελέτη των Αγίων Γραφών, την αυστηρή άσκηση και την προσευχή, τον ηγούμενο Όσιο Κορνήλιο και τους μοναχούς. Μετά την κοίμηση του πετέρα του ασκήτεψε επί είκοσι περίπου ετών σε διάφορους ασκητικούς τόπους της Ρωσικής γης, ο Όσιος κατέληξε στα προάστια της Μόσχας Νόβγκοροντ και Πσκοφ, όπου ζούσε με προσευχή και νηστεία.
Σύμφωνα με την παράδοση μετά από διαδοχικά θεία σημεία και οράματα της Θεοτόκου, ίδρυσε μονή και ανήγειρε δύο ναούς στη Λευκή Λίμνη, ενώ η οσιακή πολιτεία του προσείλκυε νέους αδελφούς γύρω του. Ο Άγιος Θεός τον προίκισε με το χάρισμα της θαυματουργίας και της διακρίσεως.
Ο Όσιος Κύριλλος κοιμήθηκε με ειρήνη, αφού προαισθάνθηκε το τέλος του, το έτος 1532 μ.Χ. Η Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του στις 15 Ιουνίου και στις 7 Νοεμβρίου.