Ολα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τα «χάπια του έρωτα»

 
Ολα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τα «χάπια του έρωτα»

Ενημερώθηκε: 28/07/18 - 21:02

Παγίδες, λάθη και άλλα πολλά γύρω από τη χρήση των «χαπιών του έρωτα» αποκαλύπτει μεγάλη έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών σε 5.000 άνδρες, οι οποίοι τα δοκίμασαν. Η μελέτη παρακολούθησε τα περιστατικά, που πήραν συνταγές είτε από γιατρούς ή από φαρμακοποιούς, αλλά και από φίλους, όπως και από το διαδίκτυο!

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα «χάπια του έρωτα»;

Ενας στους πέντε άνδρες υποφέρει από ανικανότητα, δηλαδή ένα εκατομμύριο σχεδόν στη χώρα μας, λέει ο λέει ο Δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, χειρουργός ουρολόγος – ανδρολόγος πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών. Τα χάπια αυτά σήμερα μπορεί κανείς να τα πάρει και χωρίς συνταγή γιατρού, όπως γίνεται συνήθως στη χώρα μας.

Οι περισσότεροι πλέον τα παίρνουν από το διαδύκτιο με τηλεπωλήσεις, γιατί είναι πιο φτηνά αλλά και πιο διακριτικά (η συναλλαγή είναι απρόσωπη).

Τα χάπια όμως είναι φάρμακα, που σημαίνει πως έχουν ενέργειες και παρενέργειες.

Η ασφάλειά τους κρύβεται σε λεπτομέρειες –όπως και ο διάβολος– και στα ψιλά γράμματα των οδηγιών, που μόνο οι γιατροί συνήθως ξέρουν να διαβάζουν, γι’ αυτό είναι καλό να συμβουλεύονται τους ειδικούς. Αρα οι άνδρες που θα τα πάρουν πρέπει να δουν έναν καρδιολόγο πριν τα ξεκινήσουν, τονίζει ο ειδικός.

Πόσο αποτελεσματικά είναι;

Η αποτυχία δράσης τους ανέρχεται συνολικά στο 30%, δηλαδή τρεις στους δέκα άνδρες μπορεί να μην έχουν αποτέλεσμα.

Δεν δρα όλες τις φορές το ίδιο. Δηλαδή, κάποιες φορές το φάρμακο, που λειτούργησε σε προηγούμενη χρήση και μετέτρεψε τον άνδρα σε Σούπερμαν στο κρεβάτι, μπορεί να έχει μηδενική δράση σε κάποια επόμενη φορά.

Ποιοι δεν πρέπει να τα παίρνουν;

Τα φάρμακα είναι φάρμακα και όχι αφροδισιακά, άρα απευθύνονται σε αυτούς που έχουν κάποια μορφή ανικανότητας και όχι σε αυτούς που θέλουν επιδόσεις.

Οι πολύ νέοι κάτω των 18, αλλά και οι πολύ μεγάλοι, κυρίως αυτοί που δυσκολεύονται να ανέβουν δυο σκάλες, επειδή τους κόβεται η αναπνοή δεν πρέπει να τα παίρνουν.

Αλλά και όσοι παίρνουν πολλά φάρμακα, γιατί κάποια από αυτά μπορεί να αντενδείκνυνται για κοινή λήψη. Σίγουρα όμως αυτοί που παίρνουν νιτρώδη για στεφανιαία νόσο, όπου υπάρχει πλήρης και απαγορευτική αντένδειξη.

Ποια είναι τα λάθη στον τρόπο λήψης τους;

Οι άνδρες τα παίρνουν πάντα με μια αγωνία επίδοσης και ειδικά όταν πρόκειται για μια νέα σύντροφο που θέλουν να εντυπωσιάσουν. Αυτή είναι η παγίδα του άνδρα, αφού η αγωνία που προηγείται καταργεί την επιθυμία του. Η προσπάθεια απόδοσης είναι το Βατερλό της επιθυμίας.

Και χωρίς επιθυμία, τα χάπια αυτά δεν λειτουργούν. Επίσης να μην ξεχνούν να πίνουν δυο ποτήρια νερό για να αυξηθεί ο όγκος αίματος και να διαχυθούν καλυτέρα. Λεμέ «όχι» στον χυμό γκρέιπφρουτ και στο αλκοόλ όταν το παίρνουμε. Και, προσοχή, αν παίρνουμε φάρμακα για στηθάγχη, ρωτάμε τον γιατρό!

Ποιες είναι οι μικρές παρενέργειες που είναι ακίνδυνες πλην ενοχλητικές;

Πολύ έντονη στύση, μεγάλης διαρκείας (οι γιατροί τη λένε παράταση ή πριαπισμό): στους περισσότερους άνδρες αυτό αρέσει, αλλά και στους συντρόφους των ανδρών. Ουδέν κακόν αμιγές καλού! Ενοχλητική στύση, αλλά κάνεις δεν λέει «όχι», γιατί άπληστη γαρ η φύσις των αρρένων.

Πονοκέφαλος: Σχετικά πολύ συχνός, που δεν μοιάζει με τον πονοκέφαλο που προσποιούνται οι γυναίκες όταν θέλουν να αποφύγουν τον εραστή τους. Είναι ενοχλητικός και μπορεί να περάσει με λίγο παραπάνω νερό και ασπιρίνη.

Ζάλη: Ενα είδος ζάλης, θολούρας, που είναι σχετικά καλά ανεκτή, όπως όταν πίνετε καλά ποτά και όχι μπόμπες.

Γαλάζια όραση: Είναι ανεκτή, αφού κάνει ακόμα και τα μαύρα μπλε, δηλαδή πιο καλοκαιρινά ακόμα και στο καταχείμωνο.

Ερυθρότητα στο πρόσωπο: Θα σας προδώσει, γιατί η γυναίκα θα ανησυχήσει μήπως πάθατε εγκεφαλικό. Οπότε η δήθεν αυθόρμητη στύση που θα υποδυθείτε, πάει περίπατο.

Μια τάση για εμετό, που θα παρεξηγηθεί από καχύποπτους συντρόφους ως απέχθεια στο πρόσωπό τους ή ως δικαιολογία για να την αποφύγετε.

Κλειστή μύτη όπως στα κρυολογήματα του χειμώνα, ενοχλητική μόνο αν σας ρωτήσει η σύντροφος για το άρωμά της που δεν θα μυρίζετε.

Ανησυχητικές παρενέργειες: καλέστε τα επείγοντα

■ Πόνος στο στήθος

■ Ζαλάδα

■ Τάση για λιποθυμία

■ Απώλεια όρασης

■ Δυσκολία αναπνοής, πρήξιμο στα χείλη και στα βλέφαρα, όπως σε αλλεργική αντίδραση σε τροφές (αναφυλαξία).

■ Ανεξέλεγκτοι σπασμοί.

Αν έχετε προμηθευτεί τα χάπια από το διαδίκτυο, από φίλους, από συνεργάτες ή και τη σύντροφό σας, πάρτε μια δεύτερη γνώμη από κάποιον ειδικό, σημειώνει ο Δρ. Κωνσταντινίδης. Πολλές φόρες η υγεία του σεξ έχει σχέση με την υγεία της καρδιάς, κάτι που δεν είναι τόσο φανερό σε έναν κανονικό θνητό, αλλά που ένας ειδικός θα το μυριστεί και θα σας σώσει π.χ. από ένα έμφραγμα, ένα εγκεφαλικό ή και μια δυσάρεστη αποτυχία…