Ένα ακόμη λάθος του facebook - Δημοσιοποίησε προσωπικά δεδομένα 1,5 εκατ. χρηστών

 
Ένα ακόμη λάθος του facebook - Δημοσιοποίησε προσωπικά δεδομένα 1,5 εκατ. χρηστών

Ενημερώθηκε: 18/04/19 - 10:15

Ένα ακόμη λάθος του Facebook δημιουργεί ερωτηματικά για το κατά πόσο το δημοφιλές μεσο κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών που το χρησιμοποιούν.

Facebook

Διαδίκτυο

Το ανέβασε στο τις επαφές e-mail 1,5 εκατ. νέων χρηστών από τον Μάιο του 2016, εν αγνοία τους και χωρίς τη συγκατάθεσή τους, κάτι που όπως ανακοίνωσε το κοινωνικό δίκτυο δεν έκανε σκοπίμως.

Στις αρχές Απριλίου το Facebook ζητούσε από χρήστες να εισάγουν τους κωδικούς των e-mail τους όταν δημιουργούσαν νέους λογαριασμούς, προκειμένου να εξακριβώσει την ταυτότητάς τους. Όταν οι χρήστες εισήγαγαν τον κωδικό, έβλεπαν ένα μήνυμα που έλεγε ότι το Facebook εισάγει τις επαφές τους. Αν και δεν ήταν ξεκάθαρο το τι έχει συμβεί, η εταιρεία ανακοίνωσε χθες ότι με κάποιο τρόπο οι επαφές συλλέγονταν, προκειμένου να βελτιωθεί η στόχευση διαφημίσεων. Σύμφωνα με το κοινωνικό δίκτυο, σταμάτησε αυτήν την τακτική επιβεβαίωσης του κωδικού e-mail για τους νέους χρήστες τον Μάρτιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«(…) Ανακαλύψαμε ότι σε μερικές περιπτώσεις, οι επαφές του e-mail των ανθρώπων είχαν ανεβεί κατά λάθος στο Facebook, όταν δημιούργησαν τον λογαριασμό τους. Εκτιμάμε ότι ανέβηκαν οι επαφές του e-mail έως 1,5 εκατ. ανθρώπων», ανέφερε εκπρόσωπος του Facebook, σύμφωνα με το Business Insider.

Ο ίδιος τόνισε πάντως ότι η εταιρεία δεν μοιράστηκε αυτές τις επαφές με κανέναν και πλέον τις διαγράφει.

«Επιλύσαμε το ζήτημα που προέκυψε και ειδοποιούμε τους ανθρώπους, των οποίων οι επαφές εισήχθησαν. Οι άνθρωποι μπορούν επίσης να αξιολογούν και να διαχειρίζονται τις επαφές που μοιράζονται με το Facebook μέσω των ρυθμίσεων», προσέθεσε.

Στα τέλη του Μαρτίου, το κοινωνικό δίκτυο βρέθηκε υπό νέες πιέσεις μετά τη γνωστοποίηση από μέρους του ίδιου του κοινωνικού δικτύου ότι αποθήκευε τους κωδικούς εκατομμύρια χρηστών.

Ο «γίγαντας» κοινωνικής δικτύωσης είχε παραδεχθεί τότε ότι αποθηκεύονταν οι προσωπικοί κωδικοί πρόσβασης των χρηστών, πυροδοτώντας και πάλι ανησυχίες για το εάν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών είναι προστατευμένα.