Μνημείο αφιερωμένο στις ιερόδουλες που υπέστησαν διώξεις από τους ναζί αποκαλύφθηκε χθες, Παρασκευή 09/08 στην διάσημη περιοχή των «κόκκινων φαναριών» του Αμβούργου, Ζανκτ Πάουλι στη Γερμανία.
Στις 10 Ιουνίου 1944 σημειώθηκε η σφαγή του Διστόμου στη Βοιωτία από στρατιώτες της Ναζιστικής Γερμανίας, λίγους μόλις μήνες πριν από την οριστική αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής από την Ελλάδα, και για λόγους αντεκδικήσεως, με αφορμή την προηγηθείσα μάχη μεταξύ των ανταρτών του ΕΛΑΣ και των Γερμανών στην κοντινή τοποθεσία «Καταβόθρα».
Στις 30 Απριλίου 1945, αυτοκτονεί αυτοπυροβοληθείς στο κεφάλι στα βάθη του καταφυγίου της Καγκελαρίας στο Βερολίνο, όπου μαίνονται οι οδομαχίες με τον Σοβιετικό Κόκκινο Στρατό, ο Γερμανός δικτάτορας και βασικός πρωτεργάτης της μεγαλύτερης αιματοχυσίας που γνώρισε ποτέ ο κόσμος Αδόλφος Χίτλερ, μαζί με την για σχεδόν 24 μόλις ώρες σύζυγό του Εύα Μπράουν.
Στις 6 Απριλίου 1941 η Ναζιστική Γερμανία επιτίθεται εναντίον της Ελλάδος, σε μία προσπάθεια να σώσει την τιμή του Άξονα που σχεδόν επί εξάμηνο δεχόταν αλλεπάλληλα ταπεινωτικά χτυπήματα στα ελληνικά βουνά, στη Βόρειο Ήπειρο και στη Νότιο Αλβανία, μετά και την πλήρη αποτυχία της ιταλικής εαρινής επίθεσης (επιχείρηση “Primavera”) που εκδηλώθηκε μάλιστα μπροστά στα μάτια του ίδιου του Μουσολίνι ο οποίος είχε έλθει από τη Ρώμη ειδικώς για το σκοπό αυτό.
Στις 14 Φεβρουαρίου 1939 πραγματοποιήθηκε η καθέλκυση του θωρηκτού «Μπίσμαρκ», η ναυπήγηση του οποίου ενσωμάτωνε μία «επανάσταση» στη ναυτική τεχνολογία και αποτελούσε το καμάρι της Ναζιστικής Γερμανίας, επικεφαλής της ομώνυμης κλάσεως θωρηκτών, με δεύτερο και τελευταίο της κλάσεως, το θωρηκτό «Τίρπιτς».
Στις 27 Νοεμβρίου 1941 τα γερμανικά τεθωρακισμένα («Πάντζερ»), κάτω από εξαιρετικά αντίξοες καιρικές και περιβαλλοντικές συνθήκες, στο χειρότερο ρωσικό χειμώνα του 20ου αιώνα, έφτασαν στα δυτικά προάστια της Μόσχας, σε απόσταση μόλις 29 χλμ από το κέντρο της Μόσχας και το Κρεμλίνο.
Το κατόρθωμα του Γιόακιμ Ρόνεμπεργκ απαθανατίστηκε στον κινηματογράφο με δύο ταινίες: Η μία ήταν «Η μάχη του βαρέος ύδατος» και η άλλη «Οι ήρωες του Τέλεμαρκ»