Την πραγματικότητα με το κεφάλι κάτω και τα πόδια ψηλά προσπάθησε να παρουσιάσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου τη στιγμή που οι επιλογές της την εκθέτουν ανεπανόρθωτα και οι καταγγελίες από υποψήφιους διαδέχονται η μία την άλλη. καταγγελίες για «φυτευτούς» ημέτερους σε εκλόγιμες θέσεις.
Η κα Κωνσταντοπούλου που παραβίασε λεπτές δημοκρατικές παραμέτρους της εκλογικής διαδικασίας, που απαξίωσε τη λαϊκή βούληση, παρουσιάστηκε σήμερα σε συνέντευξη ως θύμα (!!!) και προχώρησε σε δίκη προθέσεων των καταγγελόντων.
Για «ανήθικη» όσο και «βρώμικη» επίθεση εις βάρος της Πλεύσης Ελευθερίας έκανε λόγο η επικεφαλής της, Ζωή Κωσταντοπούλου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Είναι, εξάλλου, ερευνητέο, εάν η επίθεση αυτή είναι εκ των έσω, υποστήριξε ακόμη. Βέβαια ακούγοντας (ή διαβάζοντας) κάποιος όσα είπε, το δημιουργείται το ερώτημα πόσο «βρώμικα» και «ανήθικα» είναι όσα η ίδια καταλογίζει στους καταγγέλλοντες.
Τη στιγμή που πέντε υποψήφιοι που οι ψηφοφόροι ανέδειξαν στην πρώτη θέση κατά τις εκλογές της 21ης Μαΐου καταγγέλλουν «φυτευτούς» και διορισμένους στη θέση τους, η κα Κωνσταντοπούλου εμφορούμενη από τη λογική «αποφασίζω και διατάσσω» υπογράμμισε, στη συνέντεευξη, τη δική της ευθύνη για συγκροτημένη Κοινοβουλευτική Ομάδα, η οποία θα υπερασπίζεται τους πολίτες και δεν θα είναι απούσα από την κοινοβουλευτική διαδικασία. Και εδώ τίθεται το ερώτημα, πώς τεκμαίρεται ότι αυτοί που έδιωξε από τα ψηφοδέλτια θα ήταν απόντες; Και αφού είχε αυτή την υποψία γιατί τους επέλεξε και τους συμπεριέλαβε στα ψηφοδέλτια της 21ης Μαΐου; Μήπως με αυτή την τοποθέτησή της συκοφαντεί ανθρώπους - υποψηφίους που με τον τρόπο τους συνέβαλαν στο ποσοστό της Πλεύσης Ελευθερίας στις πρώτες εκλογές;
Ισχυρίστηκε δε, πως ήταν εξ αρχής γνωστό στους υποψηφίους το δικαίωμά της να καθορίσει τη σύνθεση των ψηφοδελτίων και ουδείς εξέφρασε αντιρρήσεις. Αυτό όμως ισχύει για όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, χρήση όμως αυτού δεν έκανε κανείς πλην της ιδίας και του κ. Βελόπουλου.
Η κυρία Κωνσταντοπούλου μίλησε, όμως, και για επίθεση με προσωπικά χαρακτηριστικά, φέρνοντας το παράδειγμα του Διαμαντή Καραναστάση, ηθοποιού και συντρόφου της, που είναι εκείνος που πήρε στην πλάτη του την Α' Αθήνας, όπως σημείωσε. Να υπενθυμίσουμε βέβαια ότι ο κ. Καραναστάσης δεν ήταν υποψήφιος στις εκλογές της 21ης Μαΐου.
Επιπλέον, κατέφυγε στη συνωμοσιολογία, καλώντας τους πολίτες να σκεφθούν γιατί η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Πλεύσης Ελευθερίας βάλλεται πριν καν αυτή συγκροτηθεί. Ενώ, προβαίνοντας σε δίκη προθέσεων και ενοχοποίηση, ζήτησε να αναλογισθούν τι θα γινόταν, μετά, στη Βουλή, με τα πρόσωπα που με τόση ευκαιρία καταγγέλλουν τώρα την Πλεύση Ελευθερίας.
Στα υπόλοιπα θέματα της επικαιρότητας, κληθείσα να πάρει θέση στο δίλημμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτοδυναμία ή τρίτες κάλπες, η Ζωή Κωνσταντοπούλου αντέτεινε ότι το δίλημμα είναι, τι αντιπολίτευση θα έχει ο ελληνικός λαός. Είναι εκλογές για αντιπολίτευση, προσέθεσε.
'Ασκησε, εκ νέου, κριτική στο ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι είναι 49 χρόνια στη Βουλή και έχει δώσει δείγματα γραφής. Με άλλα λόγια, συμπλήρωσε, θα μπορούσε να είχε κάνει πολύ περισσότερα, και θύμισε πως η ίδια ήταν μόλις έξι μήνες στη Βουλή. Σε ό,τι αφορά την κοινοβουλευτική δράση της Πλεύσης Ελευθερίας, δεσμεύτηκε ότι θα αναληφθούν, πολύ γρήγορα μάλιστα, πρωτοβουλίες για το κοινωνικό κράτος δικαίου.
Σε επόμενο σημείο της συνέντευξης ξεκαθάρισε πως δεν την απασχολούν τα «μαγειρέματα», όπως επί λέξει είπε, στον χώρο της Κεντροαριστεράς, υποσχόμενη, εν κατακλείδι, ότι «εμείς δεν θα προδώσουμε τους πολίτες».