Τέμπη: Στα ύψη η αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση μετά τις αιχμές του Ν. Ανδρουλάκη για τη Δικαιοσύνη

 
σσσ

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 14/02/25 - 19:38

Ακόμη μεγαλύτερη πόλωση στην πολιτική αντιπαράθεση προκαλεί η δήλωση του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ ότιέχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη. 

«Είναι αδιανόητο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αμφισβητεί τον θεσμό της Δικαιοσύνης», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτηρίζοντας τη διατύπωση Ανδρουλάκη «επικίνδυνη που χρήζει αναθεώρησης». Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει την πρότασή του για άμεση κατάθεση πρότασης δυσπιστίας.

Ένα 24ωρο μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος των δικαστικών πραγματογνωμόνων  με το οποίο πιστοποιείται ότι στα τρία νέα βίντεο είναι η  εμπορική αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε με την επιβατική και ότι δεν εικονίζεται άλλο φορτίο πλην του δηλωθέντος, πυροδοτήθηκε νέος κύκλος αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη για τον βαθμό εμπιστοσύνης του στη Δικαιοσύνη προκάλεσε την οξεία αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

«Όταν ανέλαβα την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είχα μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Η εμπειρία μου αυτά τα χρόνια έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη μου», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Δεν περίμενα από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μπει και αυτός στον μακρύ κατάλογο των πολιτικών που αμφισβητούν τους θεσμούς. Οφείλουμε να βάλουμε αναχώματα σε αυτή τη λογική», τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης.

«Είναι ικανοί για όλα μπροστά στον φόβο να χάσουν την εξουσία τους και πιστεύω ότι τα στοιχεία που θα έρθουν θα αποδείξουν ένα πράγμα, ότι έγινε μια πολιτική διαχείριση από τη Νέα Δημοκρατία με στόχο να μην έχουν πολιτικό κόστος για τις εκλογές που είχαν μπροστά τους», δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Όταν ερχόμαστε με ηρεμία και απαντάμε στις κατηγορίες που μας επιρρίπτουν, φαίνεται ότι η αλήθεια αρχίζει και αποκαλύπτεται. Πάνω σε ένα έδαφος οργής αγανάκτησης και ανάγκης της δικαιοσύνης των πολιτών και κυρίως των συγγενών, ήρθε το σύνολο της αντιπολίτευσης να δημιουργήσει θεωρίες συγκάλυψης γνωρίζοντας ότι είναι πρόσφορο το έδαφος», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τη διαφοροποίηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ από την προεδρική γραμμή Ανδρουλάκη για τη Δικαιοσύνη ανέδειξε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, σημειώνοντας ότι τον αφήνουν  μόνο του σε μια γραμμή θεσμικής εκτροπής.

«Εμείς δεν αμφισβητούμε ευθέως την ελληνική δικαιοσύνη, διατηρούμε επιφυλάξεις σε επιμέρους χειρισμούς», τόνισε ο Γιώργος Νικητιάδης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Το ένα στέλεχος του κόμματός του μετά το άλλο τον αδειάζει. Η κα Νάγια Γρηγοράκου, ο κ. Γιώργος Νικητιάδης και ο κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης διαχώρισαν ξεκάθαρα τη θέση τους, αφήνοντάς τον μόνο του σε μια γραμμή θεσμικής εκτροπής. Αν έχει απομείνει έστω και λίγη σοβαρότητα στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης οφείλει να ανασκευάσει άμεσα, ζητώντας συγγνώμη και να βάλει τέλος στον κατήφορο που έχει επιλέξει, στην εμμονική του προσπάθεια να αντιγράψει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου», σημείωσε ο κ. Ρωμανός.

Τα απειλητικά μηνύματα κατά της προέδρου και της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου ήρθαν να προστεθούν στην πολιτική διαμάχη. 

«Αν η φράση του κ. Ανδρουλάκη ταυτίζεται με τη χθεσινή φράση του κ. Πολάκη “Δεν έχω εμπιστοσύνη στα ανώτατα κλιμάκια της Δικαιοσύνης”, τότε υπάρχει ένας φοβερός κίνδυνος για τη Δημοκρατία», σημείωσε ο υπουργός δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης.

Άμεση ήταν η απάντηση του ΠΑΣΟΚ:

«Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης,  -από τα ηγετικά στελέχη του γενιτσαρικού τάγματος της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας-, όταν επιλέγει να επιτεθεί στο ΠΑΣΟΚ, να θυμάται και στο όνομα ποιων την κάνει: στο όνομα υπουργών και βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που εκτόξευαν απειλές εναντίον ανεξάρτητων αρχών και δικαστικών λειτουργών βάλλοντας ευθέως κατά της διάκρισης των εξουσιών».

Σφοδρή επίθεση στον Πρωθυπουργό εξαπολύει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας ως ενορχηστρωτή της συγκάλυψης της τραγωδίας των Τεμπών.

«Εμείς σταθερά επιμένουμε στην αναγκαιότητα άμεσης κατάθεσης της πρότασης δυσπιστίας απέναντι στην απονομιμοποιημένη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Γιατί όσα παραδέχθηκε ο ίδιος στη συνέντευξη του, στηρίζουν απολύτως αυτήν την πρόταση. Και καλούμε όλα τα υπόλοιπα προοδευτικά κόμματα της Βουλής και ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ να τη συνυπογράψουν μαζί μας και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Τίποτα δεν αποτελεί συγκάλυψη. Προκύπτει ότι δεν υπήρχε τίποτα το οποίο έπρεπε να συγκαληφθεί», ανέφερε ο Ν. Ταχιάος, υφυπουργός Μεταφορών.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ εγκαινιάζουν νέα καμπάνια στο διαδίκτυο με τίτλο: «Επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος», επιδιώκοντας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση,  να συμβάλουν και μ’ αυτόν τον τρόπο στην αποκάλυψη και προβολή των αιτιών και των υπευθύνων για την τραγωδία των Τεμπών. 

«Το ΚΚΕ δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις για να τιμωρηθούν οι ένοχοι, για την αποκάλυψη των πραγματικών αιτιών με επιμονή», είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Η Ελληνική Λύση ανέφερε:

«Όσα “fake” βίντεο και να “ανακαλύψουν”, όσες “fake” πραγματογνωμοσύνες και όσες “fake” ειδήσεις και αν διαδώσουν, ο λαός γνωρίζει πλέον ότι: “Έγινε έκρηξη από πτητικό υλικό, κάηκαν τα παιδιά μας”.».

«Τώρα που ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε να εκλέξει μόνος του τον κομματικό του υποψήφιο στην Προεδρία της Δημοκρατίας δεν έχει καμιά δικαιολογία να κρύβεται. Πολύ σύντομα η πρόταση δυσπιστίας της αντιπολίτευσης θα τον αναγκάσει να απολογηθεί συνολικά», σημείωσε ο Α. Χαρίτσης.

«Δύο χρόνια μετά εξετάζεται η γνησιότητα των video που εμφανίστηκαν από το πουθενά. Στο «πουθενά» θα καταλήξει και η υπόλογη Κυβέρνηση των ψεμάτων του μπαζώματος και της συγκάλυψης», σχολίασε ο Δημήτρης Νατσιός.

«Είναι βαρύτατα προκλητικό και προσβλητικό για τη νοημοσύνη της κοινωνίας να εμφανίζονται αδέσποτα βίντεο την κρίσιμη στιγμή και να φιλοτεχνούνται σα δήθεν αποδεικτικά», είπε η Ζ. Κωνσταντοπούλου.

Τις επόμενες ημέρες τα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας αναμένεται να πιστοποιήσουν εάν το νέο βιντεοληπτικό υλικό είναι γνήσιο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ