"Κόκκινο" θα χτυπήσει σήμερα η αντιπαράθεση στην Βουλή κατά την ψήφιση της τροπολογίας για τις offshore εταιρείες. Η ΝΔ περιμένει να δει τι θα αναφέρει το κείμενο που θα κατατεθεί προκειμένου να αποφάσισει αν θα την υπερψηφίσει.
«Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι πράξουμε αν πρώτα δεν δούμε τι θα περιλαμβάνει η τροπολογία. Με αυτή την κυβέρνηση δεν μπορείς να είσαι για τίποτα βέβαιος», έλεγε στο thepressroom.gr στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Στην αξιωματική αντιπολίτευση «βράζουν» απο την στάση του Μαξίμου που αντί να παγώσει την επίμαχη διάταξη απο τον σάλο που προκλήθηκε, έσπευσε χθες το μεσημέρι να την δημοσιεύσει στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. «Ακόμα και αν καταργηθεί σήμερα η διάταξη έγινε για μια μέρα νόμος του κράτους. Η ζημιά έγινε», τονίζουν χαρακτηριστικά στην Συγγρού.
Αυτό σημαίνει πρακτικά πως ακόμα και αν δεν έχει ο νόμος αναδρομική ισχύ, στην περίπτωση που ένα πολιτικό πρόσωπο μετέχει σε εξωχώρια εταιρεία τότε οι ποινές που θα του επιβληθούν θα ειναι οι πιο ήπιες που προβλέπει ο νομοθέτης, καθώς υπάρχει πλέον η διάταξη που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Η αξιωματική αντιπολίτευση θα ζητήσει απο την κυβέρνηση σήμερα στην Βουλή να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις τις οποίες, τις αποφεύγει εδώ και μέρες. Στη ΝΔ ζητούν επίμονα να μάθουν ποιος ήταν ο εμπνευστής της συγκεκριμένης διάταξης και ποιος τελικά την διατύπωσε. Ποιους θέλει να καλύψει το Μαξίμου και επιχείρησε να νομιμοποιήσει ουσιαστικά τις offshore μέσω του πολυνομοσχεδίου;
Αξίζει να σημειώσουμε πως η συγκεκριμένη διάταξη ήταν μέσα στις 7.500 σελίδες που ήταν συνολικά το πολυνομοσχέδιο και συγκεκριμένα στην 109 σελίδα σε μια παράγραφο ανάμεσα στους δεκάδες φόρους που πέρασε η κυβέρνηση.
«Μέρα με την ημέρα ξηλώνεται ολοένα και περισσότερο το πουλόβερ του ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ και αποκαλύπτεται ο πραγματικός ρόλος του Αλέξη Τσίπρά», σημείωσε στο thepressroom.gr συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ.
Παράλληλα στην Συγγρού δεν πιστεύουν πως πρόκειται για μνημονιακή υποχρέωση αλλά για ευρωπαϊκή οδηγία. Η διαφορά ειναι πως αν ιςχύει το δεύτερο τότε προκειται για την διαμόρφωςη ενός πλαιςίου και μόνο. Οι ίδιες πηγές επιςημαινουν – διαψεύδοντας το Μαξίμου - πως απο το 2003 υπάρχει νόμος στον οποιο προςδιοριζεται ξεκάθαρα ο όρος εξωχώρια εταιρεία