Ο Κυρ. Μητσοτάκης αναφερόμενος, στη δευτερολογία του στη Βουλή, σε ζητήματα που ακούστηκαν σχετικά με την εξωτερική πολιτική δήλωσε ανοιχτός σε συζήτηση και για οποιαδήποτε κατ' ιδίαν ενημέρωση. Παράλληλα διέψευσε ότι στη συνάντησή του με τον Ερντογάν δεν ετέθησαν ζητήματα εθνικής κυριαρχίας.
«Άκουσα κάποιες αναφορές για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής από τον κ. Ανδρουλάκη», είπε και συνέχισε λέγοντας «είμαι ανοικτός σε οποιαδήποτε συζήτηση προ ημερησίας ή κοινοβουλευτικού ελέγχου για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής όπως είμαι ανά πάσα στιγμή για κατ ιδίαν ενημέρωση. Ελάτε επιτέλους για να κάνουμε και την συνάντηση που τόσο έχει συζητηθεί. Όμως να πω κάτι που έτυχε παρερμηνείας. Ουδέποτε ο κ. Ερντογάν μου έθεσε ζητήματα που αφορούν την εθνική κυριαρχία. Και να μου τα έθετε η απάντηση που θα λάμβανε θα ήταν η γνωστή».
Σχετικά με αναφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο ζήτημα της Κύπρου ο κ. Μητσοτάκης και ενόψει της επίσκεψής του την Τετάρτη στη Λευκωσία, δήλωσε πως η χώρα μας παραμένει αταλάντευτή στην αναζήτηση της δικαίωσης και του τερματισμού της τουρκικής κατοχής στη λύση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας. «Οποιαδήποτε συζήτηση που θέτει ως βάση αφετηρίας τη λύση των δύο κρατών απορρίπτεται από την Ελλάδα και τον κυπριακό ελληνισμό. Η δική μας κυβέρνηση κατάφερε και εξασφάλισε αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που συνδέουν την πρόοδο των ευρωτουρκικών σχέσεων με τη σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο και τη διασφάλιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας», υπογράμμισε.
6 Ιανουαρίου 1449 – 6 Ιανουαρίου 1828: Δύο ημερομηνίες – σταθμοί στη νεότερη Ελληνική Ιστορία για τον Κωνσταντίνο ΙΑ’ Παλαιολόγο και τον Ιωάννη Καποδίστρια αντιστοίχως
Ν.Δένδιας από Χίο: «Εδώ, στο Ανατολικό Αιγαίο, η Ελλάδα διαθέτει την εθνική ισχύ και την εθνική βούληση εφαρμογής αυτών των συμφωνιών και επί του πεδίου»