Αλματώδη αύξηση κατέγραψαν απόψε οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, προεξοφλώντας ότι η εξάπλωση του κορονοϊού θα επιβραδύνει. Τη αισιοδοξία αυτή πυροδότησε η μείωση της καμπύλης αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων και των θανάτων σε Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία.
Οι αρχικές αυτές ενδείξεις ότι η καμπύλη της αύξησης των κρουσμάτων μπορει να οριζοντιώνεται πυροδότησε ένα ξέφρενο ράλι στην αγορά σήμερα παρά τις προειδοποιήσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ την Κυριακή ότι οι επόμενες ημέρες και εβδομάδες ενδεχομένως να είναι οι πιο δύσκολες της πανδημίας. "Οι ΗΠΑ θα φτάσουν σε ένα τρομερό σημείο όσον αφορά τους θανάτους, αλλά θα είναι και το σημείο που τα πράγματα θα αρχίσουν να αλλάζουν προς το καλύτερο", δήλωσε το απόγευμα της Κυριακής.
Η κατάσταση πάντως στη Νέα Υόρκη παραμένει δραματική, με τον Άντριου Κουόμο να δηλώνει σήμερα σε δραματικούς τόνους ότι το σύστημα υγείας βρίσκεται πλέον "στη μέγιστη χωρητικότητά του" και η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία είναι "μη βιώσιμη σε αυτόν τον ρυθμό". Σημειώνεται ότι τα κρούσματα στη Νέα Υόρκη έχουν ξεπεράσει τα 130.000.
Ο βιομηχανικός Dow Jones εξακοντίστηκε στις 22.679 μονάδες, καταγράφοντας ημερήσια άνοδο κατά 7,73% ή 1.627 μονάδες. Ο S&P κατέγραψε κέρδη κατά 7,03% στις 2.663 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα κατά 7,33% στις 7.913 μονάδες.
Στο μεταξύ, ο αντίκτυπος της πανδημίας στην αγορά εργασίας είναι ολέθριος με τον κλάδο λιανικής να χάνει 46.200 θέσεις εργασίας τον Μάρτιο εξαιτίας των μαζικών απολύσεων. Συνολικά οι ΗΠΑ έχασαν 701.000 θέσεις εργασίας τον Μάρτιο, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή.