Mιλώντας σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, και αναφερόμενος στα νέα μέτρα, τα χαρακτήρισε "δύσκολα και σκληρά", υποστηρίζοντας την θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας: "Υποστηρίζω αυτό που κάνουμε στην Ελλάδα, είναι σκληρά μέτρα αλλά χρειάζεται να γίνουν", και πρόσθεσε, «Οι πολίτες θα χρειαστεί να πληρώσουν φόρους - δεν θα είναι δημοφιλές, ιδιαίτερα σε κρίση, αλλά χρειάζεται να γίνει για να οικοδομηθεί μια χώρα. Το πιο λυπηρό πράγμα σχετικά με την Ελλάδα είναι ότι υπάρχει πολύς πλούτος, αλλά είναι κρυμμένος ή έχει μεταφερθεί στο Λονδίνο».
Παράλληλα, έστειλε μήνυμα ότι Ευρώπη και Ελλάδα πρέπει πλέον να βρουν λύσεις στη διαπραγμάτευση και να αποφύγουν μία νέα κρίση που θα ζημίωνε και τις δύο πλευρές.
Επιβεβαίωσε επίσης ότι το επόμενο Eurogroup θα συνέλθει στις 24 Μαίου, ενώ τόνισε ότι «ήρθε η ώρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους» (Βέβαια, χτες ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε παρέπεμψε την όπια συζήτηση για τιο χρέος μετά το 2018).
Σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό Twitter της ιστορικής λέσχης ντιμπέιτ Oxford Union, ο Ντάισελμπλουμ ανέφερε τα ακόλουθα για την Ελλάδα:
«Το επόμενο Eurogroup θα συνέλθει στις 24 Μαίου. Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε σε κατάσταση κρίσης, (το οποίο) θα ζημιώσει την Ευρώπη και την Ελλάδα», είπε ο πρόεδρος του Eurogroup.
Πρόσθεσε ότι «από το καλοκαίρι (του 2015), το Eurogroup έχει γίνει πολύ πιο παραγωγικό. Ήρθε η ώρα τώρα να μιλήσουμε για την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας», αλλά διευκρίνισε ότι «δεν θέλουμε να απαλλαχθούμε από το χρέος - δεν θα υπάρξει κούρεμα - αλλά θέλουμε να βρούμε τρόπους να μιλήσουμε για την ελάφρυνση του χρέους στην Ελλάδα. Το χρέος στην Ελλάδα είναι τόσο μεγάλο και η οικονομία τόσο ασταθής, που δημιουργεί τεράστιο θέμα».
Τέλος σχολιάζοντας τον ρόλο της ΕΚΤ είπε πως «θα πρέπει να δουλεύει για όλη την Ευρωζώνη και όχι μόνο να φροντίζει για το επενδυτικό ενδιαφέρον στην Γερμανία ή την Ολλανδία».
Ενώ παράλληλα, άσκησε δριμεία κριτική στη λογική των προγραμμάτων διάσωσης τύπου bail out (εξωτερική οικονομική στήριξη - ίσχυε μέχρι σήμερα π.χ. Κύπρος, Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία) χαρακτηρίζοντάς την «ανόητη», λέγοντας πως πλέον έχει θεσπιστεί το bail-in (π.χ. «κούρεμα» καταθέσεων), και πως δουλεύει καλά.
Κλείνοντας παραδέχτηκε πως ο ευρωσκεπτικισμός δεν περιορίζεται αυτή τη στιγμή στη Βρετανία αλλά έχει απλωθεί σε όλη την Ευρώπη.