Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πώς φτιάχνονται τα μπιφτέκια λαχανικών; Αφού σου αρέσουν τόσο πολύ γιατί να μην μπορείς να τα κάνεις και εσύ μόνος σου; Έτσι κι αλλιώς το σπιτικό είναι πάντα καλύτερο! Ιδού λοιπόν μια τέλεια συνταγή για μπιφτέκια λαχανικών:
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά με ένα κοφτερό μαχαίρι (πιπεριά, μελιτζάνα σε κύβους 0.5 εκ) ή στον τρίφτη (καρότα, κολοκυθάκια)
Τα σοτάρουμε όλα μαζί σε δόσεις σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο (1 κ.γ. κάθε φορά)
Σβήνουμε τη φωτιά μεταφέρουμε τα σοταρισμένα λαχανικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί
Βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά για να παγώσει.
Μετά τα 10 λεπτά πλάθουμε τα μπιφτέκια σε σχήμα στρογγυλό. Βοηθάει αν αλοίψουμε τα χέρια μας με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.
Έπειτα σε ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τα μπιφτέκια μας.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Τα τελευταία 3 λεπτά αφαιρούμε από το ταψί, βάζουμε από πάνω λίγο τριμμένο τυρί αν θέλουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα τρία τέσσερα λεπτά μέχρι να λιώσει.
Εμείς αντί για τριμμένο τυρί βάλαμε λίγο χαλούμι κομμένο σε φέτες
Και voila...