Συγκέντρωση και πορεία της ΑΔΕΔΥ ενάντια στην αξιολόγηση

 
Συγκέντρωση και πορεία της ΑΔΕΔΥ ενάντια στην αξιολόγηση

Ενημερώθηκε: 19/09/17 - 09:12

Σε κινητοποίηση έχει καλέσει τους δημόσιους υπαλλήλους η ΑΔΕΔΥ εν όψει της σημερινής ψήφισης στη Βουλή της τροπολογίας για την αξιολόγηση στο δημόσιο.

Στη μία το μεσημέρι, η ΑΔΕΔΥ έχει διοργανώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή, ενώ, παράλληλα, έχει κηρύξει παναττική στάση εργασίας από τις 12.30 μέχρι τη λήξη του ωραρίου. Στις κινητοποιήσεις θα συμμετάσχουν και οι εκπαιδευτικοί.

Η ΑΔΕΔΥ, σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, κατηγορεί την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη ότι «προωθεί για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής την εκβιαστική, διασπαστική, αντισυνταγματική και απεργοσπαστική τροπολογία της για την αξιολόγηση στο Δημόσιο. Με αυτήν την τροπολογία η Κυβέρνηση προσπαθεί να "απαντήσει" στην καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία – αποχή που έχει κηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από την μνημονιακή υποχρέωση για αξιολόγηση. Με την τροπολογία αυτή, εκβιάζει τους εργαζόμενους και όλους όσοι κατέχουν θέσεις ευθύνης. Επιχειρεί να αποκρύψει την ήττα της και το ναυάγιο που υπέστη στο θέμα αυτό και να στείλει το μήνυμα ότι έτσι μπορεί πάρει τη ρεβάνς».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ: «Χτύπησε όμως λάθος πόρτα. Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο δεν είναι ούτε υπάλληλοι της εκάστοτε κυβέρνησης, ούτε υποτελείς της. Δεν μπορεί, λοιπόν, η κυρία Γεροβασίλη να "αποφασίζει και να διατάζει"! Δεν μπορεί προκειμένου να "σπάσει" μια απεργία, να νομοθετεί ποινές για αυτούς που συμμετέχουν σε αυτή, να τροποποιεί διοικητικές διαδικασίες, να αλλάζει ημερομηνίες προκειμένου να μπορέσει η ίδια να "απολογηθεί" στους θεσμούς, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΔΝΤ! Αυτή είναι η "μεταρρύθμιση" που ευαγγελίζονται στην κυβέρνηση; Η "αξιοκρατία", η "ικανότητα" και η "ανασυγκρότηση" έγκειται στο να μην απεργείς; Η τροπολογία αυτή καθιερώνει την τιμωρία των απεργών με τον αποκλεισμό τους από τις διαδικασίες κρίσεων, γεγονός που αποτελεί πρωτοφανή καταπάτηση του δικαιώματος στην απεργία και προσπάθεια δημιουργίας απεργοσπαστικού μηχανισμού».