Τουσκ εναντίον της πατρίδας του, Πολωνίας! Πρόσεχε τις γέφυρες που καις δεν θα μπορείς να γυρίσεις

 
Ηχηρή απάντηση Τουσκ απέναντι στην πατρίδα του την Πολωνία, η οποία αντιδράσε έντονα για την επανεκλογή του

Ενημερώθηκε: 09/03/17 - 23:22

Ηχηρή απάντηση απέναντι στην πατρίδα του, την Πολωνία, η οποία εξέφρασε λυσσώδεις αντιδράσεις για την επανεκλογή του στη θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, έστειλε ο Ντόναλντ Τουσκ.

«Πρόσεχε τις γέφυρες που καις γιατί όταν περάσεις δεν θα μπορείς να γυρίσεις», συμβούλευσε την πολωνική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Οπως τόνισε κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας του θέλει να «συνεργαστεί με όλα τα κράτη-μέλη, χωρίς εξαίρεση» και πως θα κάνει «τα πάντα για προστατέψει την πολωνική κυβέρνηση από πολιτική απομόνωση».

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ από την πλευρά του χαιρέτισε την επανεκλογή του προέδρου Τουσκ, δηλώνοντας «ευτυχής» που θα παραμείνει στη θέση του.

Μετά την επανεκλογή Τουσκ, ευρωπαϊκές πηγές ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η Βαρσοβία εξετάζει το ενδεχόμενο να μπλοκάρει το ανακοινωθέν της Συνόδου. «Η Πολωνία αντιτίθεται στο εξής στα συμπεράσματα της συνόδου», είπε η μία από αυτές τις πηγές. Η κίνηση αυτή, ωστόσο, δεν ανατρέπει την εκλογή του Ντόναλντ Τουσκ.

Σχετικά Θέματα:

Επανεξελέγη ο Τουσκ-Τον ψήφισαν όλοι εκτός από τους συμπατριώτες του!

Πολωνία: Η ΕΕ λειτουργεί κάτω υπό τις διαταγές του Βερολίνου