Ψυχολογική υποστήριξη ηλικιωμένων με τη βοήθεια κατοικίδιων!

 
Ψυχολογική υποστήριξη ηλικιωμένων με τη βοήθεια κατοικίδιων!

Ενημερώθηκε: 04/01/17 - 19:37

Μία εναλλακτική, συμπληρωματική μέθοδος θεραπείας, η «pet therapy» ή αλλιώς θεραπεία με τη βοήθεια των ζώων, κερδίζει έδαφος στη χώρα μας. Το έργο αυτό στηρίζεται σήμερα από το Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

σκυλάκια

Πρόκειται για ένα πραγματικά υπέροχο πρόγραμμα, αποκλειστικά εθελοντικό και χωρίς χρηματοδοτήσεις, που στηρίζεται από το Αιγινήτειο Νοσοκομείο και σκοπό έχει να φέρει σε επαφή ηλικιωμένους με 3 αλλά και με μία γατούλα!

άνοια

Αυτή η μορφή θεραπείας, σύμφωνα με επιστημονικές ανακοινώσεις, ενδείκνυται για άτομα με νοητικά προβλήματα (π.χ. αυτισμό, σύνδρομο DOWN), Alzheimer, . Ενώ είναι κατάλληλη και για ασθενείς που πάσχουν από ψυχολογικά ή ψυχιατρικά προβλήματα, καθώς και για όσους έχουν AIDS ή κατάθλιψη.

Η γλυκιά... Ντολμάς (ή αλλιώς... Ντολμάδω!), ένα μικρόσωμο πιτ μπουλ, η κούκλα Μπάρι, ο σκυλάκος Μπόμπο και η απίστευτη γατούλα, η Ευτυχία (όνομα και πράγμα!) επιτελούν ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο! Είναι ένα να πραγματικά πρωτοπόρο πρόγραμμα για την χώρα μας και αξίζει να δούμε το ακόλουθο βίντεο ώστε να κατανοήσουμε το πόσο ελπιδοφόρα είναι αυτή η είδηση:

Μην ξεχνάτε! Ένα κατοικίδιο μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των προβλημάτων αναπηρίας και καταβολής/εξασθένησης λόγω των γηρατειών με το να αποσπά το μυαλό του ατόμου από τα βάσανα και μπορεί επίσης, να προσφέρει μια απόσπαση από την κατάθλιψη και τη θλίψη από την απώλεια κάποιου προσώπου.

Ανθρωπος και Σκύλος

Πηγή: