Έφυγε από τη ζωή ο Ρίτσαρντ Άνταμς

 
Έφυγε από τη ζωή ο Ρίτσαρντ Άνταμς

Ενημερώθηκε: 28/12/16 - 16:22

Έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών, ο Ρίτσαρντ Άνταμς, μορφή των βρετανικών γραμμάτων και γνωστός για το παιδικό μυθιστόρημα «Στο λόφο του Γουότερσιπ» («Watership Down»), που κυκλοφόρησε στην Αγγλία για πρώτη φορά το 1972.

Η ζωή του

Απεβίωσε στις 24 Δεκεμβρίου σε ηλικία 96 ετών, αφήνοντας μια μεγάλη οικογένεια ως τα δισέγγονά του και ένα πλούσιο έργο. Ο Άνταμς είχε σπουδάσει Ιστορία στο Worcester College στην Οξφόρδη. Υπηρέτησε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και μεταπολεμικά εργάστηκε στον δημόσιο τομέα. Από το 1972 ασχολήθηκε αποκλειστικά με τη συγγραφή βιβλίων.

Το «Watership Down»

Μένει στην ιστορία της λογοτεχνίας με το «Watership Down», ένα πολυσέλιδο αλληγορικό έργο, που δίνει ζωή σε μια κοινότητα λαγών με ανθρώπινη συμπεριφορά, ένα πολυεπίπεδο δημιούργημα πολλών χαρακτήρων που συγκροτεί μία κοινωνική παραβολή. Ο Άνταμς συνέθεσε σε βιβλίο τις ιστορίες που έλεγε στις κόρες του και αν και δυσκολεύτηκε αρχικά να βρει εκδότη, εν τέλει έκανε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της δεκαετίας του 1970 στην κατηγορία της παιδικής λογοτεχνίας. Στην ουσία, το «Watership Down» είναι και ένα βιβλίο για ενήλικες καθώς εξυφαίνει ένα πυκνό πλέγμα επικών θεμάτων και μέσα από την αλληγορία της κοινότητας των λαγών μιλάει για θέματα επιβίωσης, ταυτότητας, παράδοσης.

Το «Watership Down» εκδόθηκε στα ελληνικά από τις εκδόσεις «Κέδρος» το 2000 σε μετάφραση Μάρως Ταύρη. γλώσσας, θρύλων και μύθων.

Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε μεγάλη στενοχώρια στον λογοτεχνικό και όχι μόνο κόσμο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ρόδα ήτανε και ...πάει - Την αποσυναρμολόγηση της ρόδας ζητάει τώρα ο δήμος Αθηναίων

Μποναμάς στο Δημόσιο: Αυξήσεις μισθών και μονιμοποιήσεις χιλιάδων συμβασιούχων στους Δήμους!

Συμβουλές της αστυνομίας προς οδηγούς και πεζούς σε περιπτώσεις δυσμενών καιρικών φαινομένων

Ινδία: Τουλάχιστον δύο νεκροί και 40 τραυματίες από τον εκτροχιασμό τρένου

ΚΑΙΡΟΣ 28/12/2016: Τσουχτερό κρύο, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι

Με αντιολισθητικές αλυσίδες η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθας