Ο Πέτρος Φιλιππίδης έφτασε μόνος στα δικαστήρια και μπήκε στα ενδότερα χωρίς να κάνει δηλώσεις. Η δίκη του γνωστού ηθοποιού ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 09.00 το πρωί της Παρασκευής (21-03-2025).
Ο ίδιος επαναλαμβάνει από την πρώτη στιγμή πως είναι αθώος, θύμα μιας καλά οργανωμένης σκευωρίας, που στήθηκε σε βάρος του. Στα αξιοσημείωτα της ημέρας, οι απουσίες βασικών μαρτύρων, για τους οποίους ο εισαγγελέας πρότεινε να τους επιβληθεί πρόστιμο.
Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη επρόκειτο να συνεχιστεί με την κατάθεση κοντινών προσώπων της δεύτερης καταγγέλλουσας, που ισχυρίζεται ότι ο ηθοποιός και σκηνοθέτης αποπειράθηκε να την κακοποιήσει σεξουαλικά το 2014 μέσα στο αυτοκίνητό του.
Από την αίθουσα, έλειπαν κάποιοι βασικοί μάρτυρες όπως η Κάτια Δανδουλάκη, η Λένα Δροσάκη, η Εβελίνα Παπούλια και ο Σπύρος Μπιμπίλας. Ο εισαγγελέας πρότεινε να επιβληθεί πρόστιμο 500 ευρώ στους μάρτυρες που λείπουν.
Η διαδικασία της δίκης του Πέτρου Φιλιππίδη συνεχίζεται με την παρουσίαση των μαρτυρικών καταθέσεων, και η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μέχρι τώρα, οι κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί εναντίον του παραμένουν σοβαρές, και η διαδικασία της απονομής δικαιοσύνης θα συνεχιστεί για να διαλευκανθεί η αλήθεια και να δοθεί λύση στην υπόθεση.