Επέτειος Γρηγορόπουλου: Μολότοφ και επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, πήγαν να κάψουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στα Χανιά (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

 
Νεαροί έχουν ταμπουρωθεί στο ΑΠΘ και ρίχνουν μολότοφ στους αστυνομικούς

Ενημερώθηκε: 06/12/16 - 23:46

Ηρεμία επικρατεί αυτή την ώρα έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου νωρίτερα, ομάδες ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου επιδόθηκαν σε ρίψη βεγγαλικών και μολότοφ, τόσο από το οδόστρωμα, όσο και από την ταράτσα πανεπιστημιακού κτιρίου στην συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Εθνικής Αμύνης.

Νωρίτερα, μετά το τέλος της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, κουκουλοφόροι μπήκαν στους χώρους του ΑΠΘ και άρχισαν να πετούμν μολότοφ προς τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στη συμβολή των οδών Εθνικής Αμύνης και Αγίου Δημητρίου, στο ύψος της φυσικομαθηματικής σχολής.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι διαδηλωτές άρχισαν να βάζουν φωτιές σε κάδους κι ενώ η πορεία κατευθυνόταν προς την Καμάρα.

Χανιά:Πήγαν να κάψουν το δέντρο

Στα Χανιά σήμανε συναγερμός λίγο μετά τις 7:30 και ενώ οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων ήταν έτοιμοι να ξεκινήσουν πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ξαφνικά, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποια άτομα πήγαν στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο που είναι στην πλατεία και έβαλαν φωτιά.

Αμέσως έσπευσαν καταστηματάρχες της αγοράς και την έσβησαν, ενώ οι "εμπρηστές" εξαφανίστηκαν. Παράλληλα κλήθηκε η Πυροσβεστική , η οποία παραμένει στο σημείο.

Ηράκλειο: Μολότοφ και ένταση στην πορεία για Γρηγορόπουλο


Με στιγμές έντασης και επεισόδια σημαδεύτηκε η πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο του Ηρακλείου.

Όπως και τα υπόλοιπα χρόνια δεν έλειψε και πάλι η ένταση καθώς με το πέρας της πορείας, άγνωστοι έριξαν μολότοφ στο κέντρο του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στα Λιοντάρια, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να γίνει αποπνικτική και κόσμος να τρέχει να προφυλαχθεί στην προσπάθεια του να αναπνεύσει καθαρό αέρα.

Την ίδια ώρα ισχυρή δύναμη της αστυνομίας προσπάθησε να απωθήσεις τους αντεξουσιαστές. Ενώ στις διμοιρίες της ΕΛ.ΑΣ πετάχτηκαν αντικείμενα.

Ζημιές σύμφωνα με τις πληροφορίες σημειώθηκαν σε καταστήματα του κέντρου ενώ έχουν γραφτεί και δεκάδες συνθήματα σε τοιχους των δικαστηρίων και επι της λεωφόρου Δικαιοσύνης.

Επίσης σύμφωνα με τις πληροφορίες υπήρξε και προσαγωγή ενός ατόμου από την αστυνομία ενώ υπήρξαν ακόμη έξι.

Βόλος: Έσπασαν κάμερες και ταμπέλες τραπεζών

Τραπεζικά υποκαταστήματα και το υποκατάστημα του ΟΤΕ, βρέθηκαν στο στόχαστρο αγνώστων, που συμμετείχαν στην πορεία για την επέτειο μνήμνης στον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, 8 χρόνια μετά την στυγερή του δολοφονία στα Εξάρχεια από την σφαίρα του Ειδικού Φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Η πορεία, στην οποία συμμετείχαν μαθητές, φοιτητές, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικοτήτων, αντιεξουσιαστές και απλοί πολίτες, ξεκίνησε και κατέληξε στον Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αφού νωρίτερα κινήθηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Κατά την διάρκεια της πορείας, άγνωστοι έσπασαν κάμερα τραπεζικού υποκαταστήματος επί της συμβολής των οδών Αναλήψεως και Ιωλκού, έκοψαν το καλώδιο κάμερας που βρίσκεται τοποθετημένη στο κτίριο του ΟΤΕ επί της οδού Ιωλκού και έσπασαν ταμπέλα τραπεζικού υποκαταστήματος επί της οδού Ιάσονος.

Στο λιμάνι του Βόλου και υπό τον φόβο επεισοδίων, βρίσκονται κλούβες των ΜΑΤ και οχήματα των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών.

Πηγές φωτογραφίων-βίντεο: flashnews.gr, seleo.gr, neakriti.gr, e-volos.gr

Σχετικά Θέματα:

Τροποποιήσεις δρομολογίων λεωφορείων και τρόλεϊ λόγω των επεισοδίων στα Εξάρχεια

Σοβαρά επεισόδια στα Εξάρχεια-Βροχή από βόμβες μολότοφ-Κουκουλοφόροι κατέλαβαν ταράτσες (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Σε εξέλιξη η συγκέντρωση-πορεία στα Προπύλαια για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο

Ολοκληρώθηκε η πορεία των μαθητών για την επέτειο Γρηγορόπουλου-Μικροεντάσεις μόνο στην αρχή

Σε εξέλιξη η συγκέντρωση-πορεία των μαθητών για την επέτειο Γρηγορόπουλου

Συγκέντρωση μαθητών στα Προπύλαια για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Στο... κόκκινο για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου-Συγκεντρώσεις για τα 8 χρόνια