Η σοκολάτα κάνει το κρέας νόστιμο και τις αγελάδες χαρούμενες!

 
Η σοκολάτα κάνει το κρέας νόστιμο και τις αγελάδες χαρούμενες!

Ενημερώθηκε: 30/11/16 - 21:42

Το κρέας wagyu είναι το καλύτερο κρέας στον κόσμο! Το υψηλής ποιότητας λίπους του κάνει την εμφάνιση του να μοιάζει σε μάρμαρο ενώ η γεύση του είναι καλύτερη και από μπιφτέκια άνγκους!

Η αγορά του κρέατος αυτού είναι ιδιαίτερη ακριβή, ωστόσο η νοστιμιά του δεν αποτελεί πάντα εγγύηση. Μονάχα, ένας αγρότης από την Αυστραλία υποστηρίζει ότι έχει βρει τον μοναδικό τρόπο που εγγυάται ότι το wagyu κρέας θα είναι πάντα νόστιμο. Ποιος είναι αυτός ο τρόπος; Τρέφοντας τις αγγελάδες με σοκολάτα!

Ο Scott de Bruin που δουλεύει σε απομακυσμένη φάρμα στην νότια Αυστραλία ταίζει εδώ και δέκα χρόνια τις αγελάδες του με σοκολάτα, γιατί ήταν η μόνη εύκολη τροφή που μπορούσε να βρει στην απομονωμένη αυτή περιοχή.

Η διατροφή αυτή (υψηλή σε θερμίδες και λίπος) κάνει το κρέας να μοιάζει σε όψη σαν μάρμαρο. Μπορεί να ξεκίνησε σαν πείραμα, αλλά πλέον η επιτυχία του και η νοστιμιά του κρέατος οδήγησε όλους τους αγρότες της Αμερικής να ακολουθήσουν το παράδειγμά του για εγγυημένο κρέας.

Άλλωστε, οι αγελάδες μπορούν εύκολα να κάνουν πέψη τόση σοκολάτα χάρη στα τέσσερά τους στομάχια. Με 7.500 αγελάδες στη φάρμα του, τώρα ο De Bruin διατηρεί τη μεγαλύτερη φάρμα στη Νότια Αυστραλία.

"Όταν κρατάς σοκολάτα στο χέρι σου, θα ΄ρθουν καταπάνω σου, είναι σαν να δίνει στα παιδιά, ζαχαρωτά! Το αγαπούν!". Και συνεχίζει: "Άνθρωποι με ρωτάνε αν είναι ηθικό να ταίζω σοκολάτα τις αγελάδες. Εγώ τους λέω ότι ούτως ή άλλως οι αγελάδες δεν ζουν πολύ αφού σφάζονται ήδη από φάρμες σε όλον τον κόσμο, τουλάχιστον έτσι είναι πιο χαρούμενες όσο ζουν!".

Η σοκολάτα όχι μόνο κάνει το κρέας πεντανόστιμο, αλλά και τις αγελάδες χαρούμενες!