Ν. Δένδιας: Δηλώσεις στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου - Τι ανέφερε για την «Ατζέντα 2030»

 
Ν. Δένδιας: Δηλώσεις στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου - Τι ανέφερε για την «Ατζέντα 2030»

Ενημερώθηκε: 28/10/24 - 17:52

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Στο νόημα των εορτών και των εθνικών επετείων όχι μόνο για να μας θυμίζουν το παρελθόν, αλλά για να μας δώσουν νόημα στο παρόν και στο μέλλον αναφέρθηκε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νίκος Δένδιας, με δήλωσή του, μετά το πέρας της μεγαλειώδους παρελάσεως των πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων στη Θεσσαλονίκη, για την εθνική επέτειο του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940.

«Η Ελλάδα σήμερα γιορτάζει την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940. Οι γιορτές όμως αποκτούν νόημα όχι μόνον όταν θυμόμαστε το παρελθόν, αλλά όταν χρησιμοποιούμε τα διδάγματά τους για να νοηματοδοτούμε το παρόν και το μέλλον», τόνισε ο ΥΕΘΑ, προσθέτοντας: «Το νόημα της 28ης Οκτωβρίου του 1940 είναι η διαχρονική απόφαση του ελληνικού λαού, του ελληνικού έθνους, της ελληνικής κοινωνίας, να προασπίσει την ανεξαρτησία, την κυριαρχία, την ακεραιότητά του. Και για να το πετύχουμε αυτό, για να μπορούμε να το πετύχουμε αυτό, προχωράμε στη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που έχει γίνει στο νέο ελληνικό κράτος. Αυτό που έχουμε ονομάσει «Ατζέντα 2030».

Για να αποκτήσουμε, έτσι, τις ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις που είχαμε ποτέ. Για να μπορούν με τη σειρά τους να μας γεμίζουν υπερηφάνεια - όπως σήμερα - και να εγγυώνται το μεγάλο αγαθό της εθνικής ανεξαρτησίας και της εθνικής αξιοπρέπειας. Χρόνια πολλά, να είστε πάντα καλά!».

Ο κ. Δένδιας εκπροσώπησε σήμερα στην παρέλαση την κυβέρνηση, που πραγματοποιήθηκε ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Την παρέλαση παρακολούθησαν επίσης ο Υπουργός Αμύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας Βασίλης Πάλμας, οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ κ. Αντώνιος Οικονόμου, οι Αρχηγοί ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ και ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, των τοπικών πολιτικών, δημοτικών και θρησκευτικών αρχών, άλλοι επίσημοι και δεκάδες χιλιάδες Θεσσαλονικείς.

Πριν την παρέλαση, ο κ. Δένδιας παρέστη στην τελετή καταθέσεως στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ