Φλώρινα: Ελεύθερος ο 53χρονος ξενοδόχος - Συνεχίζεται η έρευνα με εντολή εισαγγελέα

 
σσσ

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 28/10/24 - 13:32

Αφέθηκε ελεύθερος ο 53χρονος υπεύθυνος του ξενοδοχείου στο Λιμνοχώρι Φλώρινας όπου το βράδυ του Σαββάτου σημειώθηκε δηλητηρίαση 14 ατόμων από αναθυμιάσεις του συστήματος θέρμανσης.

Στον 53χρονο έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για επικίνδυνη σωματική βλάβη από αμέλεια. Ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου προσήλθε στο δικαστικό Μέγαρο λίγο μετά τις 10.30 π.μ. κι απολογήθηκε χωρίς παρουσία δικηγόρου.

Να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας έχει διατάξει έρευνα για τη διερεύνηση του συμβάντος και μετά την ολοκλήρωσή της δεν αποκλείεται να υπάρξει αλλαγή στις κατηγορίες των αδικημάτων.

Σε κρίσιμη κατάσταση ο 48χρονος που δηλητηριάστηκε από μονοξείδιο του άνθρακα 

Την ίδια στιγμή σε «πολύ κρίσιμη» κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ ο 48χρονος ένοικος του ξενοδοχείου που δηλητηριάστηκε από εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα. 

Σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάσταση του παραμένει σταθερή, χωρίς επιδείνωση, κάτι που στην εντατική νοσηλεία αντιμετωπίζεται ως μια χαραμάδα αισιοδοξίας για την έκβαση του ασθενούς.

Ο 48χρονος διακομίσθηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας, όπου και διασωληνώθηκε, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κοζάνης.

«Χθες βράδυ με ενημέρωσαν οι γιατροί της ΜΕΘ ότι ανταποκρίνεται στα ερεθίσματα, αλλά είναι ένας ασθενής που υπέστη εγκεφαλικό οίδημα. Πρέπει να δούμε να απορροφηθεί το οίδημα και από την υποξία που υπέστη να δούμε μετά αν θα λειτουργήσει κανονικά ο οργανισμός του ή θα υποστεί βλάβες. Έχει δρόμο μπροστά του, είναι σε πολύ σοβαρή, κρίσιμη κατάσταση, δεν είναι εύκολη η περίπτωσή του», είπε στο Mega ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

H ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού για το ξενοδοχείο

Επίσης, το υπουργείο Τουρισμού εξέδωσε ανακοίνωση όπου γνωστοποιεί ότι το ξενοδοχείο στη Φλώρινα είχε ελεγχθεί εγκαίρως από την αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας η οποία επέβαλε πρόστιμα για αναληθή-ανακριβή στοιχεία και για παράνομη λειτουργία ενώ παράλληλα «είχε κοινοποιήσει αυτές τις αποφάσεις σε όλες τις αρμόδιες αρχές, ώστε να διασφαλιστεί η συμμόρφωση της επιχείρησης με τα νόμιμα πρότυπα».

Το υπουργείο Τουρισμού υπογραμμίζει ότι «θα ακολουθήσουν όλες οι εκ του νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες για την επιβολή τυχόν περαιτέρω διοικητικών κυρώσεων» επισημαίνοντας ότι απόλυτη προτεραιότητά του είναι η ασφάλεια και η υγεία των επισκεπτών

Ειδικότερα το Υπουργείο Τουρισμού αναφέρει:

«Στις 18.10.2024 επιβλήθηκαν από την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού (ΠΥΤ) Δυτικής Μακεδονίας 2 πρόστιμα ύψους άνω των 10.000 ευρώ (2.024 +8.192), ενημερώνοντας όλες τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

α) πρόστιμο για αναληθή-ανακριβή στοιχεία κατά την υποβολή της γνωστοποίησης του τουριστικού καταλύματος

β) πρόστιμο για μη υποβολή γνωστοποίησης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (παράνομη λειτουργία του καταστήματος)

Η ΠΥΤ είχε κοινοποιήσει αυτές τις αποφάσεις σε όλες τις αρμόδιες αρχές, ώστε να διασφαλιστεί η συμμόρφωση της επιχείρησης με τα νόμιμα πρότυπα.

Τα ξημερώματα της 27ης 10.2024 στο τουριστικό κατάλυμα του Λιμνοχωρίου Φλώρινας διαπιστώθηκε σύμφωνα με την διενέργεια προανάκρισης του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου, τραυματισμός ενοίκων με συμπτώματα δύσπνοιας, ναυτίας και ζαλάδες από εισπνοή τοξικού αερίου εντός του τουριστικού καταλύματος.

Στις 27.10.2024 η Προϊσταμένη της ΠΥΤ Δυτικής Μακεδονίας εξέδωσε απόφαση διακοπής της λειτουργίας του τουριστικού καταλύματος, ενημερώνοντας όλες τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

Το Υπουργείο Τουρισμού υπογραμμίζει ότι θα ακολουθήσουν όλες οι εκ του νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες για την επιβολή τυχόν περαιτέρω διοικητικών κυρώσεων.

Επισημαίνει την απόλυτη προτεραιότητά του για την ασφάλεια και υγεία των επισκεπτών συνεχίζοντας τη διενέργεια αυστηρών ελέγχων».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ