«Ντρίμπλα» Μητσοτάκη σε Ράμα: Τον αναγκάζει να συνομιλήσει με Μπελέρη για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας

 
δδδ

Πηγή Φωτογραφίας: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 19/10/24 - 21:40

Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία έτη η Ελλάδα έχει ανακτήσει την αίγλη της στην Ευρώπη, βρίσκεται στο επίκεντρο των αποφάσεων ενώ έχει συνάψει σημαντικές συμμαχίες με χώρες - κλειδιά όσον αφορά την αμυντική και γεωπολιτική της ισχύ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει όσο λίγοι πώς να χειρίζεται τις λεπτές ισορροπίες στα εθνικά θέματα ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι τα θέματα εξωτερικής πολιτικής απαιτούν υπομονή και επιμονή και όχι λαϊκίστικες εξάρσεις. Το ίδιο ισχύει και με τα θέματα της Αλβανίας και της ελληνικής μειονότητας της Β. Ηπείρου. Αφού «του βγήκε» η επιλογή να ορίσει υποψήφιο ευρωβουλευτή τον Φρέντι Μπελέρη, καθώς τελικά ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας αποφυλακίστηκε, τώρα επιφυλάσσει ακόμα μια έκπληξη στον Έντι Ράμα.

Όπως αποκαλύπτει η στήλη «Βηματοδότης», σύντομα θα έχουμε τη συνάντηση της χρόνιας, καθώς στις 29 Οκτωβρίου, στις 10 το πρωί, ο Φρέντι Μπελέρης πρόκειται να συναντηθεί με τον Έντι Ράμα στα Τίρανα.

Έπειτα από προσεκτικές ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης, ο Φρέντι Μπελέρης θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας με την ιδιότητα του μέλους της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου – Αλβανίας, ως ευρωβουλευτής με τον άνθρωπο που τον κράτησε στη φυλακή για 481 ημέρες προκειμένου να τον κρατήσει εκτός δημαρχιακού θώκου στη Χειμάρρα και αντιμετώπιζε (παρά την ευρωπαϊκή κατακραυγή) ως εγκληματία του κοινού ποινικού δικαίου. Και όλα αυτά για να συζητήσουν για την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας.

Πώς τα φέρνει η ζωή καμιά φορά. Ουσιαστικά η ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε. περνά και από τον Φρέντι Μπελέρη, τον κατάλληλο άνθρωπο καθώς γνωρίζει όσο λίγοι τα τεκταινόμενα στην Αλβανία και μπορεί να προστατεύσει καταλυτικά την ελληνική μειονότητα από τις αυθαιρεσίες του Ράμα.

Οι πιέσεις της ελληνικής κυβέρνησης απέδωσαν

Και όλα αυτά διότι απέδωσαν οι πιέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία ζητούσε και πέτυχε η ενταξιακή πορεία της Αλβανίας να περάσει μέσα από τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας. Γεγονός που ανάγκασε τον «σκληρό» Έντι Ράμα να αλλάξει ρότα.

Επιπλέον η συνάντηση αυτή, όπως αναφέρουν πολιτικοί παρατηρητές στην Αθήνα, αποτελεί δικαίωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και όσων επέμεναν για τη σημασία της υποψηφιότητας του Φρέντι Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Και αυτό αποδεικνύει ότι όλα μπορούν να συμβούν με σχέδιο και συστηματική δουλειά, δίχως τις λαϊκίστικες κορόνες που επιλέγουν κυρίως τα ακροδεξιά κόμματα, με σκοπό να μαζέψουν ψηφαλάκια. Όπως αποδεικνύει ότι η ελληνική κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δουλεύουν αθόρυβα και αποτελεσματικά για τα εθνικά μας θέματα αλλά και για την προστασία της ελληνικής μειονότητας.

Πηγή: tomanifesto.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ