1η Στρατιά: Βολές Αντιαεροπορικού Πυροβολικού μονάδων της στο Πεδίο Βολής Κρήτης

 
1η Στρατιά: Βολές Αντιαεροπορικού Πυροβολικού μονάδων της στο Πεδίο Βολής Κρήτης

Ενημερώθηκε: 19/10/24 - 15:02

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Βολές Αντιαεροπορικού Πυροβολικού προσωπικού, οπλικών συστημάτων και μέσων μονάδων Πυροβολικού της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ πραγματοποιήθηκαν στο Πεδίο Βολής Κρήτης (ΠΒΚ), το χρονικό διάστημα από 14 ως 16 Οκτωβρίου 2024 και δημοσιοποιήθηκαν από το ΓΕΣ, αργά χθες το απόγευμα. 

Οι προαναφερθείσες βολές πραγματοποιήθηκαν από οπλικά συστήματα  ASRAD HELLAS, ρωσικής προελεύσεως TOR-M1, καθώς και από φορητά Α/Α/ συστήματα Stinger MANPAD.

«Σκοπός των βολών ήταν η αξιολόγηση του προσωπικού και η δοκιμή των
Αντιαεροπορικών Οπλικών Συστημάτων και μέσων, υπό τις πλέον ρεαλιστικές
συνθήκες» σημειώνεται από το ΓΕΣ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια των βολών υλοποιήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες συντονισμού παροχής πυρών υποστηρίξεως, επιτυγχάνοντας τη μέγιστη δυνατή συνέργεια των οπλικών συστημάτων με τα Κέντρα Διευθύνσεως Πυρός (ΚΔΠ) και τα συστήματα ραντάρ των Μονάδων του Πυροβολικού.

Επισημαίνεται ότι το ΠΒΚ κατασκευάστηκε και λειτουργεί με χρήματα και για λογαριασμό του ΝΑΤΟ, έχει Έλληνα Διοικητή, πολυεθνικό επιτελείο, και για τη χρήση του πληρώνουν η Ελλάδα, η Γερμανία και η Ολλανδία, προκειμένου εκεί να εκτελούν τις ετήσιες εκπαιδευτικές βολές τους Μονάδες του Α/Α Πυροβολικού είτε του Στρατού Ξηράς, είτε της Πολεμικής Αεροπορίας.   

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ