Το Πεντάγωνο ζητά 1,2 δισ. δολάρια για να συνεχίσει την αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα

 
sss

Πηγή Φωτογραφίας: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ενημερώθηκε: 05/10/24 - 15:01

Το Bloomberg αποκάλυψε την Παρασκευή ότι δύο έγγραφα σχετικά με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ή τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου, που υποβλήθηκαν στις επιτροπές άμυνας στο Κογκρέσο, επιβεβαίωσαν την ανάγκη να δαπανηθούν 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια για τις επιχειρήσεις του στην Ερυθρά Θάλασσα για να συνεχίσει να αντιμετωπίζει το Ιράν και τους Χούθι

Το έγγραφο ανέφερε ότι το Πεντάγωνο θα δαπανήσει: «Περίπου 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια για τη συντήρηση των πλοίων που αναπτύσσονται στο πλαίσιο των επιχειρήσεων στην Ερυθρά Θάλασσα και για την αναπλήρωση των αποθεμάτων πυραύλων που εκτοξεύτηκαν για την απόκρουση επιθέσεων από το Ιράν και τους πληρεξουσίους του».

Το πρακτορείο πρόσθεσε: «Οι δαπάνες, που περιγράφονται λεπτομερώς σε δύο έγγραφα προϋπολογισμού της 6ης Σεπτεμβρίου που υποβλήθηκαν στις επιτροπές άμυνας του Κογκρέσου και δημοσιεύτηκαν στο Διαδίκτυο, βοηθούν να ρίξει φως στο κόστος διατήρησης μιας ενισχυμένης παρουσίας στην περιοχή, καθώς και στην κατάρριψη drones και πυραύλους που αναπτύχθηκαν από το Ιράν και έναν από τους αντιπροσώπους του, τους αντάρτες Χούτι στην Υεμένη».

«Περίπου 190 εκατομμύρια δολάρια θα δαπανηθούν για την ανανέωση του εκτοξευόμενου από τη θάλασσα RTX Corp. Standard Missile-3 Block 1B και περίπου 8,5 εκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν για περισσότερους πυραύλους αέρος-αέρος AIM-X Sidewinder που αναζητούν θερμότητα, σύμφωνα με τα έγγραφα », ανέφερε το Bloomberg.

Το άρθρο προσέθεσε επίσης ότι το μεγαλύτερο μέρος των προβλεπόμενων δαπανών του Πενταγώνου για επιχειρήσεις αξίας ενός έτους στη Μέση Ανατολή είναι 300 εκατομμύρια δολάρια για απρογραμμάτιστη συντήρηση του αμφίβιου επιθετικού πλοίου USS Bataan και των πλοίων του USS Dwight D. Eisenhower Carrier Strike Group, το οποίο πραγματοποίησε επιχειρήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα, επιβεβαίωσε το Πεντάγωνο στα έγγραφα.

Ένα από τα έγγραφα αναφέρει: «Οι δαπάνες συνδέονται με δαπάνες που επιβαρύνουν το Υπουργείο Άμυνας στην περιοχή της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της κατάστασης στο Ισραήλ ή με εχθρικές ενέργειες στην περιοχή ως άμεσο αποτέλεσμα της κατάστασης στο Ισραήλ».

Κάθε Standard Missile-3 Block IB κοστίζει από 9 έως 10 εκατομμύρια δολάρια.

«Δύο αντιτορπιλικά του Πολεμικού Ναυτικού εκτόξευσαν περίπου 12 πυραύλους Standard για να υπερασπιστούν το Ισραήλ από ένα άλλο κύμα ιρανικών επιθέσεων την Τρίτη, σύμφωνα με αξιωματούχο του Πολεμικού Ναυτικού που αρνήθηκε να αποκαλύψει τα ακριβή μοντέλα και ζήτησε να μην κατονομαστεί συζητώντας για μη δημόσιες πληροφορίες. Αυτό σημαίνει ότι η αμερικανική βοήθεια αυτής της εβδομάδας πιθανότατα κόστισε περίπου 120 εκατομμύρια δολάρια», αποκάλυψε το Bloomberg.

Τα έγγραφα αποκαλύπτουν επίσης αιτήματα για 276 εκατομμύρια δολάρια για πρόσθετους πυραύλους SM-6 Standard και 57,3 εκατομμύρια δολάρια για πυραύλους κρουζ Tomahawk.

Άλλα 6,7 εκατομμύρια δολάρια προορίζονται για τον πύραυλο αυτοάμυνας Enhanced Sea Sparrow. Όλα αυτά τα όπλα κατασκευάζονται από την RTX.

Το Πεντάγωνο θα δαπανήσει επίσης 25 εκατομμύρια δολάρια σε κιτ καθοδήγησης Boeing Co. Jdam-GPS και 7,4 εκατομμύρια δολάρια για τη βόμβα μικρής διαμέτρου. Επιπλέον 25 εκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν για την «αύξηση των πηγών παραγωγής» του Standard Missile για να υποστηρίξει την απάντηση του Πενταγώνου σε αυτό που αποκαλεί «την κατάσταση στο Ισραήλ».

Άλλα 20 εκατομμύρια δολάρια θα δαπανηθούν για πρόσθετους πυραύλους BAE Systems PLC που καθοδηγούνται με λέιζερ Advance Precision Kill Weapon System.

Η έκθεση σημείωσε: «Το αίτημα περιλαμβάνει 26,4 εκατομμύρια δολάρια για την αντικατάσταση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών RTX Coyote Block 2 που δαπανήθηκαν από τον Οκτώβριο του 2023 για την υποστήριξη της απάντησης του Υπουργείου Άμυνας στην κατάσταση στο Ισραήλ».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ