Ν.Δένδιας: Σύσκεψη στο ΥΠΕΘΑ με τη στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, για τη Μέση Ανατολή - Πλήρης επιβεβαίωση της ιστοσελίδος μας

 
δδδ

Πηγή Φωτογραφίας: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ενημερώθηκε: 02/10/24 - 14:26

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, υπό τον Υπουργό κ. Νίκο Δένδια με τη στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, πριν την έκτακτη, απογευματινή, συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ), υπό τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, για εξέταση της εκρηκτικής καταστάσεως στη Μέση Ανατολή μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις.  

Το αποτέλεσμα της συσκέψεως συμφώνως με πληροφορίες από το ΥΠΕΘΑ που δημοσιοποιήθηκαν ατύπως πριν λίγη ώρα, αποτελούν ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ σχετικού πρωινού δημοσιεύματος της ιστοσελίδος μας, το οποίο – τότε – στηριζόταν σε ασφαλείς πληροφορίες από το ΥΠΕΘΑ 

            Στην προαναφερθείσα σύσκεψη, εκτός του κ. Υπουργού, ο οποίος προήδρευσε σε αυτήν, συμμετείχαν οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης και ο Υπαρχηγός ΓΕΝ Υποναύαρχος Γεώργιος Φλώρος ΠΝ, ως εκπρόσωπος του Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχου Δημήτριου -  Ελευθέριου Κατάρα ΠΝ λόγω απουσίας του για υπηρεσιακούς λόγους.

Στη διάρκειά της εξετάσθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με τις πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και πραγματοποιήθηκε, ως προελέχθη, ενόψει της απογευματινής συνεδριάσεως του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μεταξύ άλλων εξετάσθηκαν τα εξής:

Πρώτον, η συνδρομή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην επιχείρηση απεγκλωβισμού Κυπρίων πολιτών από τον Λίβανο. Έγινε γνωστό ότι ήδη, βρίσκεται σε ετοιμότητα ένα μεταφορικό αεροσκάφος C-130H Hercules της 356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών (356 ΜΤΜ) της Πολεμικής Αεροπορίας για τη διεξαγωγή επιχειρήσεως απεγκλωβισμού Κυπρίων πολιτών από την προαναφερθείσα χώρα, σε συνέχεια της χθεσινής τηλεφωνικής επικοινωνίας του κ. Δένδια με τον Κύπριο ομόλογό του κ. Βασίλη Πάλμα. Ο χρόνος της αποστολής θα καθορισθεί από την κυπριακή πλευρά.  

            Δεύτερο, το ενδεχόμενο συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων σε επιχείρηση απεγκλωβισμού Ελλήνων πολιτών από τον Λίβανο, εφόσον χρειαστεί. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε όπως βρίσκονται σε ετοιμότητα δύο επιπλέον μεταφορικά αεροσκάφη C-130H της 356 Μοίρας.

Τρίτο, για τον ίδιο λόγο δόθηκε εντολή από την αρμόδια ηγεσία να τεθούν σε  ετοιμότητα Μονάδες Επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού, μεταξύ των οποίων Μονάδες Επιφανείας με δυνατότητα μεταφοράς πολιτών, δηλαδή αρματαγωγά.

            Τέταρτο, εξετάσθηκε το ζήτημα της εφαρμογής των επιχειρησιακών σχεδίων συνδρομής στον απεγκλωβισμό Ελλήνων πολιτών από την ευρύτερη περιοχή με κάθε διαθέσιμο μέσο, εάν αυτό καταστεί αναγκαίο.    

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ