Αντιδράσεις για τη συναυλία μνήμης για τα Τέμπη στο Καλλιμάρμαρο - Διχασμένοι οι συγγενείς των θυμάτων

 
σσσ

Πηγή Φωτογραφίας: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ενημερώθηκε: 02/10/24 - 10:26

Σε δυο στρατόπεδα έχουν χωριστεί γονείς και συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών λόγω της συναυλίας μνήμης που έχει προγραμματιστεί στο Καλλιμάρμαρο για τις 11 Οκτωβρίου. Σημείο αντιπαράθεσης δεν είναι αυτή καθαυτή η συναυλία, αλλά το… εισιτήριο!

Στην εκδήλωση έχουν κληθεί και συμμετέχουν αφιλοκερδώς οι καλλιτέχνες Φοίβος Δεληβοριάς, Κοινοί Θνητοί, Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου και Τάνια Τσανακλίδου. Οι οποίοι τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με ασφαλιστικά μέτρα, όπως προανήγγειλε ο Νίκος Πλακιάς, πατέρας δίδυμων κοριτσιών που χάθηκαν μαζί με την ξαδέλφη τους στα Τέμπη.

«Είμαστε αντίθετοι»

«Διαβάζω ότι διάφοροι καλλιτέχνες θα παραβρεθούν αφιλοκερδώς στο καλλιμάρμαρο για μια συναυλία που θα είναι αφιερωμένη στα ΤΕΜΠΗ. Μεταξύ των καλλιτεχνών είναι και οι @sokratismalamas @thanasispapakonstantinou @foivosdelivorias και άλλοι. Μέχρι εδώ όλα καλά μέχρι που έπεσε το μάτι μου στο εισιτήριο για την είσοδο με αντίτιμο 15 ευρώ. Γνωρίζετε πού θα πάνε αυτά τα χρήματα; Γνωρίζετε ότι ο σύλλογος που το διοργανώνει απαρτίζεται από 6 οικογένειες; Ζητήσατε καταστατικό συλλόγου; Ζητήσατε να δείτε αν είναι νόμιμος; Γνωρίζετε ότι όλες οι άλλες οι οικογένειες είμαστε αντίθετοι σε ό,τι έχει να κάνει με οικονομικά αντίτιμα. Χαιρετώ την κίνησή σας και ευχαριστώ που δεν μας ξεχνάτε. Θα σας πω μόνο ακυρώστε την παρουσία σας εκεί διότι θα ακολουθήσουν νομικές διαδικασίες και ασφαλιστικά μέτρα. Οποιος έχει οικονομική ανάγκη να χρησιμοποιήσει μόνο το όνομα του συγγενή του και όχι τον αριθμό 57 και πληθυντικό όπως π.χ. ΘΥΜΑΤΩΝ. Τα ονόματα των δικών μου παιδιών δεν θα γίνουν εισιτήρια των 15 ευρώ. Κάποτε θα κάνουμε αυτή τη συναυλία χωρίς οικονομικά αντίτιμα και με χιλιάδες κόσμο», αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Η δολοφονία του παιδιού μου δεν κοστολογείται με αντίτιμο εισιτηρίου. ΠΟΤΕ δεν θα το χρησιμοποιούσα για οτιδήποτε. Ποιο αρρωστημένο μυαλό σκέφτηκε να οργανώσει πατώντας ψυχές ζητώντας χρήματα, χωρίς να μας ενημερώσουν για αυτές τις ενέργειες που δεν συμφωνούμε», έγραψε και η Βάσω Κούλπα, μητέρα του 21χρονου Τάσου Κουτσόπουλου από την Καρδίτσα, που έχασε τη ζωή του στα Τέμπη.

«Ποιους εκπροσωπούν;»

«Αν δεν είχε αντίτιμο, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα. Δεν γίνεται να γίνει κάτι για 5 οικογένειες και οι άλλες 50 να μη συμμετέχουν», υποστήριξε ο Νίκος Πλακιάς και σε τηλεοπτική παρέμβασή του για τη συναυλία για την οποία ο Σύλλογος υποστηρίζει ότι «τα έσοδα θα δοθούν για τις ανάγκες που έχει για τις νομικές κινήσεις του. Οι οικογένειες δεν έχουν ανάγκη από χρήματα. Οι νομικές κινήσεις που θα κάνουν χρειάζονται ποσά για τα οποία καμία ελληνική οικογένεια δεν θα ήταν προετοιμασμένη».

«Εγώ πού τα βρίσκω τα χρήματα; Οποιες έρευνες γίνονται στο Δικαστικό Λαρίσης είναι όλες πληρωμένες. Τους δικηγόρους τους πληρώνω εγώ. Δηλαδή κι εγώ μπορώ να πάω στο εξωτερικό να κάνω συναυλία; Να αναφέρουν ονομαστικά ποιοι κάνουν τη συναυλία, ποιες οικογένειες είναι, ποια θύματα εκπροσωπούν και να βάλουν και 200 ευρώ εισιτήριο. Τα 57, ο πληθυντικός αυτός δεν μου αρέσει. Οχι ένας σύλλογος που είναι 6 θύματα να κάνει συναυλία για 57. Δεν μπορώ εγώ να βλέπω κάποιον στον δρόμο, να μου λέει σε ενίσχυσα με 15 ευρώ και να μην ξέρω πού πήγαν τα χρήματα και τι. Με αντίτιμο όχι, τέλος», είναι η απάντηση του Νίκου Πλακιά.

«Τίποτα παράνομο»

«Αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή τη συναυλία και να μαζέψουμε τα χρήματα που χρειαζόμαστε για τους δικαστικούς αγώνες του εξωτερικού στους οποίους ως γνωστόν ο κ. Πλακιάς δεν συμμετέχει, όπως και οι οικογένειες που ακολουθούν τη νομική γραμμή την οποία θέλει και ο κ. Πλακιάς, αλλά δεν το κάναμε μόνο γι’ αυτό. Το κάναμε γιατί θέλαμε εκείνη τη μέρα όλοι να βγούμε να τραγουδήσουμε για τα παιδιά. Εκείνη τη μέρα θέλαμε η φωνή μας να φτάσει μέχρι ψηλά. Μία μέρα αγάπης, σύμπνοιας και ομαδικότητας και συλλογικότητας. Είναι κρίμα που αυτό αμαυρώνεται από κάποιους ανθρώπους που έχουν βιώσει τον ίδιο πόνο», ξεκαθαρίζει από την πλευρά της η Μαρία Καρυστιανού ως πρόεδρος του συλλόγου, προσθέτοντας πως «δεν υπάρχει τίποτα παράνομο και τίποτα κρυφό σε αυτό που κάνουμε. Είμαστε διάφανοι και ξεκάθαροι και έχουμε αποδείξει πόσο μας ενδιαφέρει να πετύχει ο αγώνας μας».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ