Αυστρία: Εθνικές εκλογές με πρωτιά ακροδεξιάς προ το πυλών

 
σσσ

Ενημερώθηκε: 27/09/24 - 21:46

Στις κάλπες για τις εθνικές εκλογές θα προσέλθουν οι κάτοικοι της Αυστρίας την Κυριακή για τις εθνικές εκλογές. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις η νίκη θα κριθεί στο νήμα και τόσο οι συντηρητικοί όσο και οι ακροδεξιοί λαϊκιστές φαίνεται να αποσπούν το 27%.

Μια λεγόμενη νέα τάση που εκτείνεται σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνει να συμβαίνει και στην μάλλον φιλελεύθερη Αυστρία, όπου στις εκλογές της Κυριακής αναμένεται να γίνει μια σημαντική αλλαγή.

Το λαϊκιστικό ακροδεξιό Κόμμα των Ελευθέρων της Αυστρίας έχει κερδίσει πολύ έδαφος από τις αρχές του χρόνου. Χρησιμοποιώντας την ακροδεξιά ρητορική σε μια κατά κάποιο τρόπο συναισθηματική περίοδο με πολλά ζητήματα τόσο εσωτερικά όσο και διεθνώς. Φαίνεται ότι η Αυστρία οδεύει αυτή τη στιγμή σε σταυροδρόμι παρόμοιων υδάτων που επικρατούν στην Ουγγαρία ή την Τσεχία.

Το Κόμμα των Ελευθέρων της Αυστρίας συμπορεύεται εκτός αυστριακών συνόρων με το FIDEZ στην Ουγγαρία και το κίνημα της Δράσης των Δυσαρεστημένων Πολιτών στη Τσεχία, τα οποία είναι και τα δύο έντονα λαϊκιστικά. Και τα τρία κόμματα δημιούργησαν τον Ιούνιο μια ομάδα με την ονομασία Πατριώτες για την Ευρώπη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο δημοσιογράφος του euronews μεταδίδει: «Τα αποτελέσματα για την Αυστρία θα φανούν τις επόμενες ημέρες με τη χώρα να απαιτεί αλλαγή. Το αν και πως αυτό θα γίνει μένει να το δούμε».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ