Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον 46χρονο οδηγό – Σε κρίσιμη κατάσταση το ζευγάρι που παρέσυρε

 
DIKASTIRIA

Πηγή Φωτογραφίας: ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ενημερώθηκε: 12/09/24 - 10:46

Κακουργηματική δίωξη ασκήθηκε στον 46χρονο που οδηγούσε μεθυσμένος και παρέσυρε το ζευγάρι με το παιδί τους χθες το πρωί, στη Θεσσαλονίκη. Ο 46χρονος σήμερα το πρωί παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον ανακριτή, όπου του ασκήθηκε η δίωξη.

Όπως αναφέρει το thesstoday.gr οι γονείς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, ενώ το παιδί νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, ο 46χρονος διώκεται για «επικίνδυνη οδήγηση στους δρόμους από άτομο που οδηγεί όχημα, μολονότι δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια, εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος, με αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη δύο ατόμων», όπως επίσης για «σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή». Υπό αυτές τις συνθήκες παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην 3η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία αναμένεται να πάρει προθεσμία και θα παραμείνει υπό κράτηση.

Ενώπιον του εισαγγελέα φέρεται να είπε ότι είχε πιει ένα ποτήρι τσίπουρο, ενώ ανέφερε ότι εργάζεται με τη μητέρα του σε συνεργείο καθαρισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δύο μετρήσεις στις οποίες υπεβλήθη (με τη μέθοδο της αιμοληψίας) «έδειξαν» ότι στο αίμα του βρέθηκε αλκοόλ που υπερέβη τα επιτρεπτά όρια και συγκεκριμένα φέρεται να ήταν 0,64 και 0,75 mg/l, αντίστοιχα.

«Μαμά χτύπησα 3 άτομα με το αυτοκίνητο»

«Χτύπησα τρία άτομα» είπε χαρακτηριστικά ο οδηγός. Η μητέρα του 45χρονου έστειλε τις ευχές στην οικογένεια που τραυματίστηκε λέγοντας ότι ελπίζει να τα καταφέρουν.

Ο 45χρονος οδηγός του αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο και χτύπησε στο σημείο που βρίσκονταν το ζευγάρι με το 2χρονο παιδί τους. Το αυτοκίνητο συνέχισε την ανεξέλικτη πορεία του, πέφτοντας πάνω σε φράχτη σπιτιού και μπήκε μέσα στο χωράφι.

Πηγές: thesstoday.gr, enikos.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ