Και οικονομικές απειλές από τον Πουτίν: Θα περιορίσουμε τις εξαγωγές ουρανίου, τιτανίου και νικελίου

 
δδδ

Ενημερώθηκε: 11/09/24 - 18:48

Θα περιορίσουμε τις εξαγωγές ουρανίου, τιτανίου και νικελίου», απειλεί εκ νέου ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, επιλέγοντας αυτή την φορά οικονομικές προειδοποιήσεις, οι οποίες θα επηρεάσουν την δυτική οικονομία και τον τομέα της βιομηχανίας. 

Ειδικότερα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Τετάρτη ότι η Μόσχα θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο περιορισμού των εξαγωγών ουρανίου, τιτανίου και νικελίου ως αντίποινα κατά της Δύσης.

«Παρακαλώ, ρίξτε μια ματιά σε μερικά από τα είδη αγαθών που προμηθεύουμε στην παγκόσμια αγορά... Ίσως θα έπρεπε να σκεφτούμε ορισμένους περιορισμούς - ουράνιο, τιτάνιο, νικέλιο», είπε ο Πούτιν στον πρωθυπουργό Mikhail Mishustin σε κυβερνητική συνεδρίαση. .

Ο Πούτιν υπενθύμισε ότι η Ρωσία είναι μεταξύ των παγκόσμιων "ηγετών" όσον αφορά τα αποθέματα στρατηγικών πρώτων υλών: αντιπροσωπεύει σχεδόν το 22% του φυσικού αερίου, σχεδόν το 23% του χρυσού και περίπου το 55% των διαμαντιών.

«Σε ορισμένες χώρες δημιουργούνται στρατηγικά αποθέματα και λαμβάνονται κάποια άλλα μέτρα. Γενικά, αν αυτό δεν μας βλάψει, τότε θα μπορούσαμε να σκεφτούμε (δεν λέω ότι αυτό πρέπει να γίνει αύριο, αλλά να σκεφτούμε ) για ορισμένους περιορισμούς στις προμήθειες στην εξωτερική αγορά όχι μόνο των αγαθών που κατονόμασα, αλλά και κάποιων άλλων», είπε στην κυβέρνηση. Ο Πούτιν είπε ότι δεν θα μιλήσει λεπτομερώς για τους λόγους αυτής της απόφασης.

"Νομίζω ότι οι συνάδελφοί μου στην κυβέρνηση κατανοούν πολύ καλά τη σημασία αυτών των τύπων ρωσικών πρώτων υλών που ονόμασα. Αυτό ακριβώς μου ήρθε στο μυαλό: ουράνιο, τιτάνιο, νικέλιο. Αλλά υπάρχουν και άλλοι [σημαντικοί τύποι πρώτων υλών ]», είπε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ